Rekabet Kurumu'ndan onay geldi! Türkiye'nin devi Hepsiburada satıldı! İşte yeni sahibi
Türkiye'nin devi Hepsiburada, Kazak Kaspi.kz'ye satıldı! Rekabet Kurulu Türkiye'ye bugün yaptığı açıklama ile satış sürecinde 1,1 milyar dolarlık satış anlaşması ve ödeme detayları ile Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi yeni sahibine devrediliyor.
Hepsiburada, Kazak Kaspi.kz'ye satıldı! 1,1 milyar dolarlık satış anlaşması ve ödeme detayları ile Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi yeni sahibine devrediliyor.
Hepsiburada'nın satış süreci nihayet tamamlandı. Rekabet Kurumu, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformunun Kazakistanlı Kaspi.kz'ye devrini onayladı. Toplam satış değeri 1 milyar 127 milyon ABD doları olan anlaşma, ödeme koşulları ve kapanış süreci ile dikkat çekiyor.
Hepsiburada’nın yeni sahibi: Kazak Kaspi.kz
Türkiye’nin e-ticaret devi Hepsiburada, önemli bir dönüşüm geçiriyor. Rekabet Kurumu, 2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada'nın, Kazakistan merkezli Kaspi.kz tarafından satın alınmasına onay verdi. Bu gelişme, Türkiye’deki e-ticaret sektörünü yeniden şekillendirecek gibi görünüyor.
Satış değeri 1,13 milyar dolar: Kaspi.kz’den büyük yatırım
Hepsiburada'nın %65,4 hissesine sahip olan A ve B sınıfı hisselerin devri için yapılan anlaşma, toplamda yaklaşık 1 milyar 127 milyon ABD doları değerinde. Ödemenin ise iki taksitte yapılacağı belirtildi. Bu önemli satış anlaşması, Hepsiburada'nın Türkiye e-ticaret pazarındaki güçlü konumunu başka bir seviyeye taşıyacak.
Hepsiburada’nın hedefi 2023: 4 milyar dolar satış hacmi
Hepsiburada, Türkiye’nin en büyük çevrimiçi pazaryerlerinden biri olarak 2023 mali yılında yaklaşık 4 milyar ABD doları tutarında satış hacmine ulaşmıştı. Şirket, 12 milyon aktif müşteri ve 101 bin iş ortağıyla büyük bir müşteri portföyüne sahipti.
Hepsiburada’nın yan markaları da Kaspi.kz’ye geçiyor
Hepsiburada, yalnızca e-ticaret platformu olarak değil, aynı zamanda birçok yan kuruluşuyla da biliniyor. HepsiJet, HepsiLojistik, Hepsipay, HepsiAd, HepsiGlobal ve Hepsiburada Seyahat gibi markalar, Kaspi.kz çatısı altında yeni bir döneme adım atacak. Bu markaların uluslararası arenada daha fazla fırsat yaratması bekleniyor.
Kapanış süreci 2025’te tamamlanacak
Satış işleminin, Türkiye’deki gerekli idari izinlerin alınmasına ve kapanış koşullarının sağlanmasına bağlı olarak 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu süreç, Hepsiburada'nın Türkiye’deki operasyonlarını etkilemeden devam etmesine olanak tanıyacak.
Kaspi.kz CEO'su: "Yeni fırsatlar doğacak"
Kaspi.kz CEO'su Mikheil Lomtadze, satın alma süreci hakkında yaptığı açıklamada, "Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz" dedi. Bu açıklama, Hepsiburada'nın satışının sadece bir şirket devri değil, aynı zamanda bölgesel işbirliklerini güçlendirecek bir adım olduğunun sinyallerini veriyor.