• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Refah Partili isimden sert tepki: Yine Sözcü yine yalan

Yeniakit Publisher
2019-05-22 20:05:00 -
Refah Partili isimden sert tepki: Yine Sözcü yine yalan

Refah Partisi eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, Sözcü’nün yalan haberiyle ilgili yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

 Murathan Seyitoğlu  Ankara 

Firari Burak Akbay’ın sahibi olduğu Sözcü gazetesinin “Melih Gökçek için ‘parsel parsel’ süreci başladı…İlk suç duyurusu RP’li Ceylan için” haberine Refah Partisi eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan’dan yalanlama geldi. Sözcü’nün yaptığı haberi yalanlayan Ceylan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla belediyeye bağlı ANFA şirketi, avukatları tarafından hakkımda ‘ihaleye fesat karıştırma’dan suç duyurusunda bulundukları belirtiliyor. Ortada yapılan herhangi bir ihale yoktur. Ben hiçbir şekilde ANFA’dan herhangi bir ihale almadım. ANFA da benden ihaleyle arsa almamıştır. Sözcü’nün haberi yalandır.” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca böyle bir suç duyurusu yoktur”

Sözcü’nün haberiyle kendisine yönelik bir suç duyurusunun yapıldığını öğrendiğini belirten Ceylan, “Bu gariplikte, hakikat dışı böyle bir suç duyurusunun Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca yaşandığını, benzer bir emsalinin olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

“Sözcü’nün haberi yalan”

FETÖ soruşturması geçiren Sözcü’nün haberinin gerçekleri yansıtmadığını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla belediyeye bağlı ANFA şirketi, avukatları tarafından hakkımda ‘ihaleye fesat karıştırma’dan suç duyurusunda bulundukları belirtiliyor. Ortada yapılan herhangi bir ihale yoktur. Ben hiçbir şekilde ANFA’dan herhangi bir ihale almadım. ANFA da benden ihaleyle arsa almamıştır. Sözcü’nün haberi tamamen yalan ve uydurmadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Sapla samanı birbirine karıştırıyorlar”

Havalimanına çok yakın bir noktada 20 dönümlük imarlı arsam bulunmaktadır. Bundan 3 yıl öncesinde ANFA şirketinin yetkilileri bana gelerek, ‘20 dönümlük arsanızı kiralayarak ağaç üretimi ve gübre üretimi yapmak istiyoruz’ dediler. Kendilerine, ‘Arsamın çok değerli olduğunu ve buraya inşaat yapmayı planladığımı söyledim. ‘Fidan yetiştireceğiz’ diyerek ısrarda bulundular ve ANFA’yla kiralama sözleşmesi yaptık. Ortada herhangi bir ihale filan yapılması söz konusu değildir.

“Sözcü gazetesi alenen yalan haber yapıyor”

Sözcü’nün haberinde yer alan “boş arsa” ifadesinin de gerçeklerle ilgisinin olmadığını belirten Ceylan, “Benden kiralanan 20 dönümlük imarlı arsanın etrafı tel örgüyle çevrildi. Ağır tonajlı kamyonların alana rahat gelip gitmeleri için yol açıldı. İçinde evi olan, su borularının olduğu, her hafta tonlarca gübrenin gelip gittiği, gece gündüz ise güvenlik görevlileri tarafından korunan bir alandır. Sözcü’nün iddiaları uydurmadır.

“Mansur Yavaş çamur atmak için Sözcü kullanıyor”

Sözleşmeyle kiralanan bir arsa için ‘ihaleye fesat karıştırmak’tan nasıl soruşturma açıldığını anlayamadığını söyleyen Ceylan, “Sadece Hasan Hüseyin Ceylan ismini karalamak için Mansur Yavaş tarafından kasıtlı olarak Sözcü’ye haber yaptırıldığını düşünüyorum. Hukuki ve kanuni haklarım saklı kalmak üzere mahkemeler nezdinde gereğini yapacağım. Israrlı talep nedeniyle kiraya verdiğim arsamı bana iftira atmak için kullanmaya kalkıyorlar. Biz malum birilerinin yaptığı gibi devletten vergi kaçırmak için dalavere çevirmedik. Arsanın kiralanmasından kaynaklanan bütün vergilerimizi devletimize ödedik. Hepsinin belgesi de kaydı da vardır. Kimseden saklımız gizlimiz yoktur.” şeklinde konuştu.

Ceylan: 3 yıl içerisinde tonlarca gübre ve bitkisel torf üretildi!

Refah Partisi eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, sözlerini şöyle tamamladı:

Sözkonusu benden kiralanan arsa içerisinde, 3 yıl içerisinde tonlarca gübre, bitkisel TORF, Ankara’nın tüm refüjlerinin damlama sularının depolanması, su ve drenaj borularının depolanması ve gündüz çalışan işçilerin yemeklerini rahat bir şekilde yiyebilecekleri 500 metrelik bir şantiye evi olmak üzere çok faal olarak kullanılmıştır. Sözcü’nün ‘Boş arsa’ ifadesi külliyen yalandır. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da ‘hiçbir işlem yapılmamıştır’ ifadesi de külliyen yalandır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23