• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rand, CHP'ye ne dedi? O haritayı yayınladılar

Yeniakit Publisher
2020-01-24 18:17:00 -
Rand, CHP'ye ne dedi? O haritayı yayınladılar

Pentagon'a bağlı Rand Corporation son Türkiye raporunda "İran PKK'ya destek verirken Erdoğan'ın yükselişi karşısında buzlar çözüldü ve İran PKK'yı terör örgütü kabul etti" dedi. Rand Corporation, yani Pentagon son raporunda CHP'ye "marjinalleştirildi" dedi. Kuruluşun raporunda FETÖ'cüleri kaynak göstermesi yadırgandı.

 Orhan Aysezen    yeniakit.com.tr 

Rand'ın 276 sayfalık raporunda Türkiye-ABD arasında ciddi sorunlar bulunduğu belirtildi.

"Türkiye'nin Milliyetçi Yolu" başlıklı raporda orduda yapılan FETÖ temizliğine değinilirken şöyle denildi:

Tasfiyeler en çok zararı Hava Kuvvetleri'ne verdi ve savunma dönüşüm çabalarını yavaşlatabilir. Orta düzey görevlilerin askeri liderlikten son derece hayal kırıklığına uğradığı ve darbe sonrası devam eden tasfiyelerde tasfiyeden endişe duyduğu bildiriliyor. Bu hoşnutsuzluk bir noktada başka bir darbe girişimine bile yol açabilir ve Erdoğan tehdidi ciddiye alıyor gibi görünüyor."

Raporda İran'ın Türkiye karşıtı PKK'ya bir zamanlar güvenli liman oluşturduğu belirtilerek, "2004'te Erdoğan'ın AKP'nin yükselişini takiben Ankara-Tahran gerilimlerindeki bir çözülmenin bir parçası olarak İran, PKK'yı bir terör örgütü olarak nitelendirdi" denildi. Raporda PKK'dan terörist eylemler yapan bir örgüt diye sözedildi.

Rand burnunu yeniden göstererek Kürtlerin Sevr sınırlarını yayınladı. "1919'da önerilen Kürdistan sınırı" şeklinde bir harita yayınlayan Rand Corporation'un CHP hakkındaki görüşleri şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Seküler, sosyal demokrat CHP, son yıllarda büyük ölçüde hükümet yetkilileri ve cumhurbaşkanının medyadaki neredeyse sürekli varlığıyla siyasi söylemde marjinalleştirildi.

-2017 yazında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe sonrası hükümetin çöküşünü protesto ederek 25 gün boyunca Ankara'dan İstanbul'a barışçı bir 'adalet yürüyüşü' gerçekleştirdi. On binlerce vatandaş kilometrelerce yürüdü ve 100.000 kişi İstanbul'daki kapanış kitle toplantısına katıldı.

-Kılıçdaroğlu’nun kamu önündeki iddiası siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçilmemeleri gerektiğiydi çünkü (önceki anayasaya göre) pozisyon siyasi tarafsızlık gerektiriyordu. Ancak başka faktörler de vardı. Cumhurbaşkanlığına aday olsaydı, parlamento seçimlerine katılamazdı ve başkanlık teklifini kaybetmiş olsaydı, CHP başkanlığını da kaybederdi. Sonunda, kişisel tarzı ve azınlık Alevi statüsü nedeniyle Erdoğan'a etkili bir meydan okuyucu olarak algılanmadı.

-Duygusal bir tavırla çekici bir hatip olan İnce, CHP üssüne enerji veren ve dindar muhafazakârlara ve Kürtlere ulaşan ilham verici bir kampanyacı olarak ortaya çıktı ve demokrasi için mücadele edecek ve terör ve yolsuzlukla mücadele edecek kapsayıcı, tarafsız bir başkan olacağını söyledi. Birçok kadın ve genç dahil olmak üzere çok sayıda seçmenle yankı uyandıran bir mesajdı.

-Ekrem İmamoğlu’nun kapsayıcı siyaseti ve İstanbul belediye başkanı olarak kesin zaferi, Erdoğan'ın 2023 ulusal seçimlerinde en zorlu meydan okuyucusu olarak ortaya çıkmasına neden oldu.

Raporda "Alevilik, Şii, Sufi, Sünni ve yerel gelenekleri birleştiren İslamın etnik Türkler ve Kürtler tarafından uygulanan bir dalıdır. Suriye'deki Alevilikten farklıdır. Aleviler, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 10-20'sini oluşturur ve bu da onları en büyük dini azınlık haline getirir" iddiasında bulunuldu.

Raporda Aykan Erdemir gibi ABD'ye kaçmış FETÖ'cülerin yüzlerce kaynak arasında yer alması ise yadırgandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa. Guler

Bu. Haritayı. Yayınlayan. Keferelerden. Kurtulamayacagiz. Yahudiye. Hizmet. Ediyorlar. Bunun. Hesabını. Günü. Geldiği. Zaman. Soracağız.

diyarbakırlı

Ya sanki Rand'ın hazırlayarak sunmuş olduğu raporun içerik yazı ve benzeşinleri sanki Fehmi Koru'nun köşe yazı içeriklerine benzemekte. Yoksa acaba bizim yabancı dil bilen bir kesim köşe yazarlarımız ücret karşılığı bu tür araştırma merkezlerine olumlu veya olumsuz rapor yazarlar mı sizce.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23