• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan’da fakirin yüzü gülecek

Yeniakit Publisher
2014-06-26 07:59:00 - 2014-06-25 23:25:21
Ramazan’da fakirin yüzü gülecek

STK’lar yardım seferberliğini hızlandırdı.

ANKARA - Türkiye’deki bazı kurumlar ile insani yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, Ramazan’da yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl Ramazan yardımı faaliyetlerini “Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” sloganıyla yürütecek. 

Ankara’da Kocatepe Camisi’nin avlusunda kurulacak çadırla her gün 2 bin kişilik iftar sofrası açılacak. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde iftar sofraları kurularak yüz binlerce kişi misafir edilecek. Hazırlanan 30 bin yardım çeki, ihtiyaç sahibi aileler tespit edildikten sonra ramazan boyunca dağıtılacak.

Vakıf, Ramazan’da Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Uzakdoğu’ya 50’den fazla ülkeye ulaşarak, yurtdışında yaklaşık 60 bin kişiye iftar sofralarını açacak. Yine yurtdışında yaklaşık 50 bin aileye de çeşitli yardımlarda bulunacak.

TÜRK KIZILAYI YARDIMLARA HAZIR

Türk Kızılayı, Ramazan boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Ramazan ayındaki sosyal yardımlarında en önemli kalemlerden birini gıda paketi oluşturacak.  Bu çerçevede anlaşmalı mağazalarda Türk Kızılayı adına gıda paketleri satılacak. Bu mağazalardaki “Ramazan paketi alanları”ndan bağış paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Kızılay görevlisi, pakete Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzuyla müşteriden koliyi teslim alacak. . 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İHH’DAN GEZİCİ AŞEVİ

Ramazan ayında 94 ülke ve bölgede yardım faaliyetinde bulunacak İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de 26 ilde gezici aşeviyle iftar programları gerçekleştirecek.  26 günde 50 bin kişiye iftar sofrasının kurulacağı gezici aşevinin ilk durağı Uşak olacak.

Program, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Muğla, Antalya, Mersin, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Bitlis Tatvan, Iğdır, Erzurum, Artvin Hopa, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Eskişehir ile devam edecek. Hayırseverler, gezici aşeviyle düzenlenecek bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilir. Aşeviyle bin kişilik iftar programı 7 bin 500 lira olacak.

CAMİLER HAZIR

İSTANBUL - Eyüp Sultan Camisi ve çevresi, ramazan hazırlıkları kapsamında temizlendi. Çalışmada 20 litre gül suyu kullanıldı.

Eyüp Sultan Camisi’nde gazetecilere açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede ramazana hazırlık çalışmalarının yaklaşık bir aydır devam ettiğini söyledi. Aydın, “Başta Eyüp Sultan Camisi olmak üzere beldemizdeki bütün camilerimizi her zaman olduğu gibi temizledik. Ramazana özel de bir temizlik çalışması başlattık” diye konuştu.

İlçede, Eyüp Sultan Camisi’nin dışındaki meydana revaklar ve sahne kurulacağını anlatan Aydın, iftara kadar ve sonrasında çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

Eyüp Müftüsü Muammer Ayan ise Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği ramazan temasının kardeşliği teşvik ettiğini dile getirerek, sosyal bağların pekişmesi için bu ayın fırsat olduğunu vurguladı.

Eyüp Sultan Camisi’nde mukabele, vaaz ve hadis dersleriyle ramazanı değerlendireceklerini ifade eden Ayan, “Eyüp Sultan, Türkiye’nin Medine’sidir” dedi.

Ramazan hazırlıkları kapsamında Eyüp Sultan Camisi içindeki avizeler ve mermerler temizlendi. Halıların günlük temizliğinin ardından cami avlusu, 10 litre gül suyu ve deterjanla yıkandı. Cami dışındaki meydanda yer alan süs havuzuna da 10 litre gül suyu döküldü.

Öte yandan Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerinin Ramazan ayının manevi atmosferini daha huzurlu yaşayabilmesi ve ibadetlerini huşu içerisinde yerine getirebilmesi için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bağcılar’daki 72 cami ve 22 mescit Ramazan’a hazırlanıyor. İşçiler, halısından fayansına kadar temizliğini yaptığı camilerin her bir köşesine gül suyu sıktıktan sonra ayrılıyor. İlçedeki 72 camideki temizlik faaliyeti Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 10’ar kişilik iki ekip tarafından sürdürülüyor. Sultangazi’ye 2 bin 500 kişilik

İftar çadırı

On bir ayın sultanı Ramazan bereketiyle geldi. Her yıl Ramazan ayında çeşitli etkinlikler düzenleyen Sultangazi Belediyesi’nin bu yılki Ramazan etkinliklerinin adresi yine Atatürk Bulvarı üzerinde olacak.

Bin metrekarelik yarı kapalı alana kurulan iftar çadırında günde 2 bin 500 kişinin orucunu açması bekleniyor. Bu alan iftar sonrasında ise kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir mahallede kurulacak iftar sofralarında ise mahalle sakinleri oruçlarını birlikte açacak.

Ramazan Etkinlik Alanı’nda kurulan Kültür Çadırı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri ile Sultangazililer Ramazan ayının manevi iklimine ortak olacak. Kültür etkinlikler kapsamında ülkenin sevilen isimleri de Sultangazi’de sahne alacak.

8 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILACAK

Ramazan ayı boyunca Sultançiftliği Merkez Cami önünde yer alan meydanı kitap fuarı olarak düzenleyecek olan Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 8 bin aileye gıda yardımlarında bulunacak.

15 dakikada Osmanlıca öğrenin!

AFYONKARAHİSAR - Osmanlı Türkçesi’nin ayrı bir dil değil yazı dili, öğrenmenin ise çok kolay olduğunu göstermek ve herkes tarafından bilinmesi amacıyla kurslar açan Hayrat Vakfı, Kur’an-ı Kerim okumayı bilen herkese 15 dakikada “Osmanlıca” öğretiyor. Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Mesut Hızarcı, Osmanlıca’nın bugüne kadar üniversitelere hapsedildiğinin altını çizerek, Türkiye genelinde bugüne kadar açılan kurslarda sertifika alanların sayısının 150 bine yaklaştığını, kentte ise sayının 2 yılda 2 bini aştığını söyledi.

Bağcılar Belediyesi’nden ‘İftar bileti’

İSTANBUL - Bağcılar Belediyesi tarafından Ramazan dolayısıyla hazırlanan “İftar Bileti” Projesi ile ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlar lokantalarda oruç açacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan ayı boyunca mahalle iftarları düzenleyeceklerini söyledi. Edirne’de de iftar sofraları kuracaklarını aktaran Çağırıcı, “Yurtdışı iftar programları kapsamında da Kazakistan, Kırgızistan, Almanya, Fransa, Kıbrıs’ta iftar programları düzenleyeceğiz. Gurbetteki kardeşlerimizle de iftar sofralarında hasret gidereceğiz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23