• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin: İnternetin ilerleyişi CIA'in istediği yönde

Yeniakit Publisher
2014-04-25 12:52:00 - 2014-04-25 12:59:58
Putin: İnternetin ilerleyişi CIA'in istediği yönde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, internetle ilgili ilginç bir iddia dile getirdi. Putin, internetin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin istihbarat teşkilatı CIA'in projesi olarak geliştirildiğini söyledi. Putin, internetin Amerikan gizli servisi tarafından kontrol edildiğini belirtirken, ülkesinin menfaatleri için online mücadele yapmak zorunda kaldıklarını da kaydetti. Putin, internetin şimdiki ilerleyişinin de, CIA’nın istediği yönde olduğunu söyledi.

İnternetin ABD'nin deniz aşırı istihbaratının bir ürünü olduğunu ileri süren Rusya Devlet Başkanı Putin, "CIA bu projesini geliştirmeye devam ediyor" dedi. Rusya'nın "bir CIA projesi olan internet"ten kendini koruma görevi bulunduğunu belirten Putin, ülkesinin online hakları için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.Putin'in söz konusu açıklaması Rusya parlamentosunda bu hafta kabul edilen internet yasasına denk geldi. Söz konusu yasa, yabancı sosyal medya platformlarına serverlerini Rusya'ya yerleştirme zorunluluğu getiriyor.Yasa ayrıca kullanıcıların son 6 aylık bilgilerinin de kopyalanmasını öngörüyor.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun süredir ülkesinin alternatif bir internet oluşturması gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan, Putin, “Ukrayna hükümetinin kendi vatandaşlarına karşı silah kullanmasının sonuçlarının olacağı” uyarısında bulundu. Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Alexsandr Turçinov’un doğudaki kentlerde işgali sona erdirmek için operasyon emri vermesini de değerlendirerek “Ukrayna hükümetinin kendi vatandaşlarına karşı silah kullanmasının sonuçları olacaktır. Sonuçlar devletler arası ilişkileri de etkileyecektir” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23