Provokatif 'deprem' paylaşımının ardından Şevket Çoruh'a soruşturma başlatıldı! İşte o paylaşım
Elazığ depremiyle ilgili sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar nedeniyle aralarında oyuncu Şevket Çoruh’un da bulunduğu 50 kişi hakkında soruşturma açıldı.
Elazığ depremiyle ilgili sosyal medya hesaplarında provokatif paylaşımda bulundukları iddiasıyla aralarında Berna Laçin ve Şevket Çoruh’un da bulunduğu 50 kişi hakkında soruşturma açıldı.
Hürriyet'in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın, ‘halk arasında endişe, korku ve panik oluşturmak’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, TBMM’yi, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama’ suçları çerçevesinde yapılacağını bildirildi. Soruşturma kapsamında henüz gözaltına alınan bulunmadığı, paylaşımlara yönelik incelenmenin sürdüğü belirtilirken, Ankara dışında yaşayan şüphelilere ait dosyaların, yaşadıkları illerin başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.
Provokatif paylaşım
Çoruh'un depremin ertesi günü Facebook hesabında yaptığı paylaşımda, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın bağış çağrısını eleştirmiş, "Kızılay'ın 2019'da vatandaşlardan topladığı bağış tutarı 828 milyon TL. Devlet 2019'da 3.7 milyar deprem vergisi amacıyla ÖİV toplamış.. Ama #Elazığ'da deprem olduğunda bakanın açıklaması: 'Her şeyi devletten beklememek lazım' -Siz ne işe yararsınız?" açıklamasında bulunmuştu.
