• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Profiterole süt koyulur mu? Protiterol malzemeleri

Profiterole süt koyulur mu? Profiterolün en önemli aşaması hamur yapımıdır. Profiterol hamuruna süt koyulup koyulmadığı merak edilir. Herkes tarafından çok sevilen profiterolün yapımı çok kolaydır. Püf noktaları uygulanarak yapılan profiterolün kötü olmasının ihtimali yoktur. Bu nedenle bu tatlının yapım aşamasında dikkatli davranmak önemlidir. Peki, Profiterole süt koyulur mu? İşte protiterol malzemeleri

2019-11-25 21:21:00 -
Profiterole süt koyulur mu? Protiterol malzemeleri

Profiterole süt koyulur mu? Profiterolün en önemli aşaması hamur yapımıdır. Profiterol hamuruna süt koyulup koyulmadığı merak edilir. Herkes tarafından çok sevilen profiterolün yapımı çok kolaydır. Püf noktaları uygulanarak yapılan profiterolün kötü olmasının ihtimali yoktur. Bu nedenle bu tatlının yapım aşamasında dikkatli davranmak önemlidir. Peki, Profiterole süt koyulur mu? İşte protiterol malzemeleri

Profiterole süt koyulur mu?

Profiterol tatlısının en önemlşi kısmı hamurudur. Kabararak ikiye kesilen hamurların içleri boş kalmalıdır. Hamur aşamasında profiterole süt koyulup koyulmadığı merak edilir. Profiterol hamuruna süt koyulmaz. Su koyulur. İşte profiterol malzemeleri ve tarifi...

Profiterol malzemeleri

Hamuru için:

100 gram tereyağı
3 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su

Kreması için:

3 çorba kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

Tereyağını bir tencerede eritmekle başlayın.

Daha sonra su ve unu erimiş tereyağının yanına ilave edip tencereyi güzelce karıştırın.

Hamur karışımınızın topaklanmasını önlemek için karışımı kaşıkla sürekli olarak karıştırın.

Tencerenizdeki hamur karışımını 3 dakika kadar pişirdikten sonra soğuması için kenara alın.

Karışım soğuduktan sonra yumurtaları içine kırın ve güzelce karıştırın.

Daha sonra ellerinizi ıslatın. Böylece hamuru daha rahat şekillendireceksiniz.

Hazırladığınız hamuru küçük toplar olacak şekilde bölüp ellerinizle şekillendirin.

Hamut toplarını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 12 dakika pişirin.

Bu arada kremasını hazırlayın.

Süt, şeker, un, yumurta ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce karıştırın.

Tenceredeki karışımı kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Kullanacağınız krema hazır.

Fırından çıkarttığınız topları bir bıçak yardımıyla kesin.

Hazırladığınız kremayı bir krema sıkma torbasının içine aktarın ve kestiğiniz profiterol toplarının içini krema ile doldurun.

Hazırladığınız profiterolleri cam bir kabın içine alın.

Çikolatalı sos karışımını bir tencerede süt ile birleştirin.

Tencereyi sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayan çikolatalı sosunuz kullanıma hazır.

Profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün.

Profiterolleriniz hazır.

Dilerseniz buzdolabında biraz beklettikten sonra hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23