• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Dr. Canan Karatay'dan peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi! Daha önce görmüş müydünüz?

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Prof. Dr. Canan Karatay'dan peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi! Daha önce görmüş müydünüz?

Profesör Dr. Canan Karatay'dan vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi verip kişinin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kendini daha iyi hissetmesini sağlayan kahvaltı önemli deyip bir uyarıda bulundu. Konuyla alakalı eşsiz bir tarif geldi. Hamur işi ve beyaz ekmeğin sakıncalarını sık sık vurgulayan uzman isim, kahvaltıda tüketilmesini önerdiği sağlıklı böreğin tarifini verdi.

Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bilindiği üzere unlu mamuller sık tüketildiklerinde çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabiliyor. Hamur işi hazırlarken kullanılan malzemeler aşırıya kaçmadan tüketmek kaydıyla onları daha sağlıklı yapabiliyor. Canan Karatay da kahvaltıda tüketilmesini önerdiği sağlıklı böreğin tarifini paylaştı.

SAĞLIK İÇİN ZARARLI OLAN BAZI YİYECEKLERİ SAĞLIKLI BİR VERSİYONA TAŞIMAK MÜMKÜN!

Malzemeler:

- 500 gram ıspanak,

- 200 gram beyaz peynir,

- 1 çay bardağı kadar doğal zeytinyağı,

- 2 adet yufka,

- Kristal kaya tuzu, pul biber ve karabiber.

CANAN KARATAY'DAN ENFES BÖREK TARİFİ! HEM SAĞLIKLI HEM DE BESLEYİCİ!

Ispanakları suda yıkayın. Süzdükten sonra ince ince olacak şekilde doğrayın.

Ispanakları bir kaseye koyun. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.

Ispanakların içine ezilmiş beyaz peynir de koyduktan sonra karıştırın.

Sırada yufka var. Tezgaha serdikten sonra yufkanın üzerine doğal zeytinyağı sürün. Peşinden yufkayı bir ucundan bir karışı iç tarafa doğru katlayın. Katladığınız yerin üstüne ıspanaklı harcınızı ekleyin. Ardından diğer uçları ortada buruşturup sıkıca rulo haline getirin.

Yufkalar 4-5 santim uzunluğunda halkalar haline gelmiş olacak. Bu halkaları dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine koyun. 180 derecelik fırında 15-20 dakika süreyle pişirin. Böreğinizi çayın yanında servis edebilirsiniz.

VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI!

Ispanaklı ve peynirli börek, lezzetli bir hamur işi olmasının yanı sıra içeriğindeki ıspanak ve peynirden dolayı bazı faydalar sağlayabilir. İşte bu böreğin olası yararları:

Ispanak:

Zengin bir demir kaynağıdır ve kan sağlığına katkı sağlar.

İçerdiği A, C ve K vitaminleri bağışıklık sistemini destekler, cilt ve göz sağlığı için faydalıdır.

Magnezyum ve folat içerir, bu da sinir ve kas fonksiyonlarını destekler.

Peynir:

İyi bir kalsiyum ve protein kaynağıdır, kemik ve diş sağlığına destek olur.

B12 vitamini içerir, sinir sistemi ve enerji üretimi için önemlidir.

Kas yapımını destekliyor!

Peynirin yüksek protein içeriği kas yapımını destekler.

Böreğin karbonhidrat içeriği enerji verir ve özellikle yoğun bir gün için yakıt sağlar.

Tokluk hissini artırıyor!

Ispanak, bağırsak sağlığını destekleyen diyet lifi içerir. Lif, sindirimi düzenlemeye ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtı ve hastalıklardan koruyucu etki!

Ispanaktaki antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlemeye yardımcı olabilir. Bu da yaşlanma karşıtı ve hastalıklardan koruyucu bir etki sağlar.

Dengeli bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde, ruh halini iyileştirici etkisi olabilir. Sevilen tatlar mutluluk hissi uyandırabilir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23