• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prens Selman 'Kaşıkçı cinayeti'ni bir kez daha kabul etti

Yeniakit Publisher
2019-09-30 08:38:00 - 2019-09-30 08:52:49
Prens Selman 'Kaşıkçı cinayeti'ni bir kez daha kabul etti

Amerikan CBS kanalında yayınlanan '60 Minutes' programında açıklamalarda bulunan Suudi Veliaht Prensi Selman, İstanbul'da geçen yıl öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki sorumluluğunu bir kez daha kabul etti.

Krallığın fiili lideri olarak anılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine yönelik emri kendisinin verdiği yolundaki iddiaları reddederken, “ülkenin lideri olarak tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu” söyledi.

Selman, cinayetin talimatını kendisinin verip vermediği yolundaki soruya “Kesinlikle hayır” ifadesiyle yanıt verdi ve “cinayet Suudi hükümeti için çalışan kişiler tarafından işlendiği için tüm sorumluluğu üzerine aldığını” vurguladı. Prens, “Bu bir hataydı. Gelecekte böylesi bir şeyin yaşanmasını engellemek için gerekli tüm adımları atmalıyım” dedi.

Prens Selman, Amerikan PBS televizyon kanalının Frontline haber programının yapımcısı gazeteci Martin Smith'e de geçen hafta benzer yönde açıklamalar yapmıştı.

İran’la gerilim uyarısı

Veliaht Prens, İran’a ilişkin açıklamalarında, “Dünya İran’ı caydırmak için güçlü ve sert bir hamlede bulunmazsa, dünyanın menfaatlerini tehlikeye atacak daha çok gerilim göreceğiz. Tedarikimiz akamete uğrayacak ve petrol fiyatları hayatlarımızda görmediğimiz şekilde, hayal bile edilemeyecek rakamlara fırlayacak” ifadelerini kullandı.

Muhammed bin Selman, Suudi devletine ait petrol şirketi Aramco’nun tesislerine yönelik 14 Eylül’deki saldırıların İran tarafından gerçekleştirilen bir askeri eylem olduğunu savundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barışçıl bir karar vermeyi tercih ettiğini, zira Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaşın küresel ekonomiyi çökerteceğini söyleyen Selman, “Siyasi ve barışçıl bir çözüm askeri olandan çok daha iyidir” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Avini

Güvenirliğini yitirmişsiniz siz halen neyin kafasını yaşıyorsunuz/ yabancı uyruklu devletler tarafından kırmızı çizgi düzeyine gelmişsiniz/ hani nerede şeriyat denen o güruh peh

Sionistin kucak oglani

Dionist israolin kucak oglani! Muslumanlarin 1 numarali katili dusnani iblis Salman. Bin yilin munafiklari Suud ve Vahab iblisleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23