• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Polisle çatışan 'tükürükçü HDP'li vekil' yaralandı

Yeniakit Publisher
2015-11-13 11:02:00 -
Polisle çatışan 'tükürükçü HDP'li vekil' yaralandı

Hakkari'de Öcalan'ı bahane ederek protesto yürüyüşü yapan HDP'liler polisle çatıştı, o esnada HDP'li milletvekili yaralandı.

Hakkari'de Codlemerg Örenci Derneği'nin (CÖDER), Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı yürüyüşe, polis müdahale etti.

ELİNE GAZ FİŞEĞİ GELDİ

Müdahale sırasında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan'ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak'ın da kulağına plastik mermi çarptı. İki milletvekili hastanede tedavi gördü.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP'li Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu.

HDP'Lİ VEKİLLER HASTANEYE KALDIRILDI

Grup dağılmayınca polis müdahalede bulunmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, HDP milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi çarptı, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

PKK SİZİ TÜKÜRÜĞÜYLE BOĞAR DEMİŞTİ

Yaralanan HDP'li milletvekillerinden Abdullah Zeydan geçtiğimiz ay bir konuşmasında "PKK sizi tükürüğüyle boğar" demiş ve tepki görmüştü..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23