• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’dan kurtulan Doğu illeri huzurlu bir seçime gidiyor

Yeniakit Publisher
2018-06-24 11:58:00 -
PKK’dan kurtulan Doğu illeri huzurlu bir seçime gidiyor

Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde Akit’e açıklamalarda bulunan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Bölgede, bugünkü seçimde daha önceki seçimlere göre rekor bir katılım olması bekleniyor. İnsanlarımız güvenli bir şekilde oylarını kullanacaklar.

Bölge halkının tercihinin yakan, yıkanlardan yana değil de, yapan onaranlardan yana olması lazım” diye konuştu. Kürt siyasetçi Galip İlhaner de, “Bölge halkı 24 Haziran’ı PKK’dan kurtulma fırsatı olarak görüyor” şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Seçim güvenliğinin alınması bölgede uzun süredir devam eden terör operasyonlarından dolayı bölgenin büyük kısmının huzur ve barış ortamına ulaşmasından dolayı bugünkü seçimde daha önceki seçimlere göre rekor bir katılım olacak. İnsanlarımız güvenli bir şekilde oylarını kullanacaklar. Bölge bütün Türkiye gibi tercihini kullanacak. Bir taraftan yakan yıkan bir PKK ve uzantıları var. Bölge halkının bunu görmesi lazım. Bölge halkının tercihini yakan yıkanlardan değil de, yapan onaranlardan yana kullanması lazım” ifadelerini kullandı.

HER OY TERÖRE CEVAP
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sözen, “Bölgeden gelecek oylar Türkiye’nin kaderini de değiştirecek. Bölge halkının vereceği her oy Türkiye’de gözü olan süper güçlere, Türkiye’yi bölmek, parçalamak  isteyen terör örgütlerine verilebilecek en büyük cevaptır. Bölge halkı yapılan onca hizmete rağmen tercihlerini terör örgütlerinin desteklediği ve onların arka bahçesi konumunda olanlardan yana kullanırsa bu bölge için çok büyük bir kayıp olur. Telafisi olmayan yaralara sebebiyet olur” şeklinde konuştu.

KURTULUŞ GÜNÜ

Kürt siyasetçi Galip İlhaner de, “Bölge halkı 24 Haziran’ı PKK’dan kurtulma fırsatı olarak görüyor. Cizre, Sur, Lice, Silvan, Silopi, İdil, Derik, Dargeçit, Varto, Yüksekova, Nusaybin, Hakkari, Şırnak.. PKK’nın hendeklerle yıktığı, devletin imar ettiği şehirler. PKK öldürüp yakıp-yıkıyor, devlet yapıp yaşatıyor. PKK, evleri, camileri, parkları yakıp yakıyor, yolları yıkıyor, köprüleri yakıp yakıyor. PKK; öldürmeyi, yakıp-yıkmayı hiç bırakmadı ve bırakmayacak da. Bölge halkı kendisini ‘adam’ yerine koyanları, değer verenleri destekleyecektir” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23