• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK'dan çocuklarını isteyen ailelere HDP'den 'seçim müziği' provokasyonu

Yeniakit Publisher
2021-01-22 19:08:00 -

PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için Hakkari HDP binası önünde evlat nöbetini devam ettiren acılı ailelerin sesini bastırmak isteyen HDP'liler, seçim müziği ile provokasyon yaptı.

HDP Hakkari İl Başkanlığı binası önünde, terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin gerçekleştirdiği oturma eylemi sırasında parti binasından hoparlörden seçim müziği çalması tepkiye neden oldu.

Hakkari'de evlat nöbeti

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Hakkari'deki aileler ikinci defa HDP il binası önünde eylem yaptı. Hakkari'de HDP il binası önünde bir araya gelen 12 ailenin üyeleri, terör örgütüne tepki gösterdi. Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Kürt-Türk kardeştir HDP kalleştir', 'Çocuklarımız dağda kurda kuşa yem olmasın', ‘Kahrolsun PKK’, ‘Kahrolsun HDP’ sloganları atarak HDP il binası önüne geldi.

HDP seçim müziği çaldı

Burada sloganlara devam eden ailelerin sesini bastırmak isteyen HDP’liler, hoparlörden partinin seçim müziklerini çaldırdı. Bunun üzerine anneler de seslerini daha gür ulaştırmak için megafonla slogan atmaya devam etti.

Bir yıldır annesi Diyarbakır eyleminde olan Yüksekovalı Besna Sağlim, PKK tarafından zorla dağa götürülen ağabeyi Hamza Sağlim’in akıbetini sordu. “Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşma ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri olarak toplanmış bulunmaktayız” diyen Sağlim, “Bizler buradan, tüm Türkiye’ye haykırıyoruz, gün birlik ve beraberlik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu halkı artık uyansın” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz” 

PKK’nın ve taşeronlarının gerçek yüzünün görülmesini isteyen Sağlim, “Yeter artık, kardeş kardeşi vurmasın. Gelin, korkmayın birleşelim. Hep beraber evlatlarımızı dağdan indirelim. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulanan yavrularımızı kurtaracağız. Biz yüreği yanık anneler olarak, tek isteğimiz her canlının nasıl yaşam hakkı varsa, dağdaki çocuklarımızın da yaşam hakkı vardır diyoruz ve biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz” diye konuştu.

Grup 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sloganlarla parti binası önünden ayrılarak eylemlerine son verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafaa

devletin düşürüldüğü kepazeliğe bakın hdp den kaçırılan çocukları dileniyor yarabbi ne günlere kaldık

Doğan

Ne oldu bu HDP lilere? Neden bu kürt analara sahip çıkmıyorlar? Acaba köleliği kabul etmedikleri için mi? Allah islah etsin inşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23