• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK ve Trump’a tepki! Zaho’da Hristiyanlar İslâm’ı seçiyor

Yeniakit Publisher
2019-04-16 10:34:00 - 2019-04-16 10:34:53
PKK ve Trump’a tepki! Zaho’da Hristiyanlar İslâm’ı seçiyor

Irak’ın Türkiye sınırındaki Zaho ilçesinin Derkar nahiyesine bağlı köylerde yaşayan Hıristiyanlar, ABD’nin desteklediği PKK’nın zulmü yüzünden dinlerini değiştirme noktasına geldi. Akit’e, Hıristiyanlar adına mektup yollayan Simo Harto, “Teröriste destek olan Hristiyan Trump ile zulme sessiz kalan Papa’yı protesto ederek İslâm’a geçeceğiz” dedi.

 Muhammet Kutlu  Ankara 

PKK’nın yıllardır işgal altında tutarak Kandil’deki terör merkezinin giriş kapısı olarak kullandığı Zaho’nun Derkar nahiyesinde yaşayan Hristiyan köylüler, yaşadıkları zulmün nedeni olarak gördükleri ABD Başkanı Donald Trump ve bu zulme ses çıkarmayan Papa’yı protesto ederek İslam’a geçeceklerini açıkladı.

Akit’e bir grup Hristiyan Derkar köylüsü adına açık mektup yollayan Simo Harto, “Bizler Irak Zaho Derkar nahiyesine bağlı yaklaşık 25 köyde yaşayan insanlarız. Türkiye sınırındaki köylerimizde, çiftçilik ve hayvancılıkla geçinmekteydik. Ta ki PKK bizim köy ve meralarımızı geçiş ve eğitim konaklama alanı olarak seçene kadar. PKK buraları kamp alanı yaptı. Bizler Seraniş Köyü sakinleriyiz. Aşağı ve Yukarı Seraniş diye ikiye ayrılan köyümüz 30-35 hane kadardır. Buradaki PKK çoğunluğu gibi bizler de Hristiyanız. PKK bunu bilmesine rağmen bizlere karşı da haydutluk yapmaktadır” dedi.

Gelin, kız ve çocuk kaçırdılar

Mektubun devamında köylülerin dramı şöyle yansıtıldı: “PKK, yiyecek için geldiği komşunun evinden kızı ve gelinini, diğer komşunun 12 yaşındaki oğlunu alıp götürdü. 500 baş koyunumuzu da alıp götürdüler. Haydut PKK işgalinden dolayı nahiyemizde hayat durdu. Bu mektuptaki gayemiz, hal beyanı olup, yaşadıklarımızı dünyaya duyurmak, Hıristiyan alemini kınamaktır. Çıkarları için terör örgütlerine binlerce TIR silah veren Hristiyan Trump’ı, bir Hristiyan olarak kınıyoruz.

Tek umudumuz Türkiye

Ekonomik gelirin tek yolu haydutluk mudur? Bu duruma ses çıkarmayan güçlülerin Papa’sını da kınıyoruz. Sen gerçekten haydutların değil de konumunun adamı isen neden ‘Ben Papa olarak bu duruma karşıyım, Hıristiyanlık bu değil’ demiyorsun? Fatih’in torunu Erdoğan ve Türkiye neden PKK ile tek başına mücadele ediyor? Sizi kutluyorum. Çünkü sizin bu ikiyüzlü tutumunuz nedeniyle benim gibi 7 köylü arkadaş, dinimizden soğuduk. Ve bizler ailelerimizle birlikte, gururla İslamiyete geçeceğiz. Ailemizin güvende olduğunu anladığımız anda da bunu televizyonlardan ilan edeceğiz. Erdoğan ve Türkiye, yarına ait tek umudumuz olmuştur. O buralardan PKK’yı temizlerse güvenliğimiz sağlanmış olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23