• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK tecavüz etmesin diye kızlar öldürüldü

Yeniakit Publisher
2018-06-22 11:38:00 - 2018-06-22 11:39:07
PKK tecavüz etmesin diye kızlar öldürüldü

Kandil operasyonu sürürken Mehmetçiğin teröristlerden temizlediği bir köydeki Hamo dede, “Mal, can ve namus garantimiz yoktu. PKK’lılar istediği eve girip kızımızı, gelinimizi alıp götürürdü. Tecavüzler o kadar arttı ki, aileler, kız çocuklarını kendileri öldürüp gömerdi” ifadelerini kullandı.

MUHAMMET KUTLU/ANKARA

Kandil’deki terör yuvasını yok etmek amacıyla başlatılan harekat sürerken, bölgeden Akit’e gelen haberler, vicdanı olan herkesi yaralayacak cinsten. Mehmetçiğin ilerleyişi sırasında herhangi bir sivil kaybı yaşanmazken, güven altına alınan köylerde sağlık taramasından geçirilen kişi sayısının bin 300’e yaklaştığı öğrenildi.

ORTAÇAĞ VAHŞETİ

Konuyla ilgili Akit’e konuşan Güvenlik Uzmanı Oktay Tepe, onlarca yıldır sınırın öbür tarafında büyük bir vahşet iklimi yaşandığını, insanların ortaçağ karanlığına mahkûm edildiğini söyleyerek, “Otorite boşluğunu PKK gibi terör örgütleri doldurdular. Onlar da vahşet ve dehşet politikasıyla halka hakim olmayı seçtiler. Halk, tarlasına ektiği ekini hasat edip edemeyeceğini bile bilmiyor. Teröristler gelip elinde avucunda ne varsa alıp götürüyor. Kızlarını, gelinlerini alıp götürüyor. Bu insanlar, Batı’nın ortaçağ dehşetini yaşıyor. Bu nedenle Mehmetçiği dört gözle bekliyorlar” şeklinde konuştu.

KIZLAR ÖLDÜRÜLÜRDÜ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türk askerinin sağlık kontrolünden geçirdiği bölge sakinlerinden, 80’li yaşlardaki Hamo isimli bir köylünün söyledikleri tüyleri diken diken etti. Hamo dede, sağlık kontrolü sonrasında ağlayarak Türk askerlerinin yanına gidip şunları söyledi: “Türk askerinin gelişiyle insan olduğumuzu anladık. Ben hayatımda doktor görmedim. Türk doktorlar geldi beni muayene etti. PKK esareti altında ne mal, ne can, ne namusumuzun hiçbir garantisi yoktu. Bu dinsizler burada Müslümanlığı yasakladılar. PKK’lılar istediği eve girip gözüne kestirdiği kızımızı, gelinimizi alıp götürürdü. Tecavüzler o kadar dayanılmaz hal aldı ki, artık aileler kız çocuklarını kendileri öldürüp gömmeye başladı. Burada cahiliye döneminden daha kötü bir hayat yaşıyoruz. Gençlerimiz artık PKK namusunu kirletir diye evlenmekten kaçar oldu. Keşke daha önce gelseydiniz. Şimdiye kadar neredeydiniz?”

TÜRK ORDUSU TEDAVİ EDİYOR

“Türk askerleri teröristleri temizledikten sonra köylere geldi. ‘Bir ihtiyacınız var mı? Size nasıl yardım edebiliriz?’ diye sordular” şeklinde konuşan Hamo dede şunları kaydetti: “Benim dişlerimde çürükler vardı. Onları çektiler, bazı dişlerime dolgu yaptılar. Bizim orada Berber Rajo vardı o 4 ay önce tedavi olamadığı için yakalandığı hastalıktan öldü. Türk askerini göremedi. Komşumuz Zaliy teyzenin tüpü yoktu ona da iki tane büyük tüp getirdiler. Diğer komşumuza beş-altı çift ayakkabı verdiler. Diğer ordular, terör örgütleri her geldiğinde bir sürü insanımız ölüyordu. Türk ordusu ise gelmiş bizi tedavi ediyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23