Gevrek simit sevmeyenler yumuşacık mis gibi pastane simidinden vazgeçemezler. Siz de pastane simidi seviyorsanız şahane bir önerimiz var. İşte, “Pastane usulü simit nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
Gevrek simit sevmeyenler yumuşacık mis gibi pastane simidinden vazgeçemezler. Siz de pastane simidi seviyorsanız şahane bir önerimiz var. İşte, “Pastane usulü simit nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
Pastane simidi tarifi
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmezi
- Susam
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Derin bir kasenin içerisinde ılık süt, maya ve şekeri alıp karıştırın. Kaseyi bir kenara alıp mayalanmasını bekleyin.
Bir yoğurma kabının içerisine 2 su bardağı un, su, sıvı yağ ve mayalanan sütü ekleyip yoğurun.
Tuzu da ekleyip yoğurmayı sürdürün.
Ardından kalan unu azar azar ekleyin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlamanız gerekiyor.
4,5 su bardağı un malzemelerin durumuna göre fazla da gelebilir az da. Bu nedenle unu yavaş yavaş eklemek önemli.
Ardından hamurdan parçalar koparıp halkalar oluşturun.
Halkaları öncelikle pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayın.
Simitleri yağlı kağıt serilin fırın tepsisine yerleştirin.
Simitlerinizi tepside bir saat kadar mayalandırmaya bıraktıktan sonra 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun.