• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Para cemaatten çamur senatörden

Yeniakit Publisher
2015-03-20 09:12:00 - 2015-03-20 09:26:40
Para cemaatten çamur senatörden

ABD'li 74 senatörün imzaladığı "Türkiye'de basın özgürlüğü yok" içerikli mektubun arkasından da Paralel ihanet çetesi çete çıktı. Söz konusu karalama mektubuna imza atan senatörlere Gülencilerin yüklü miktarda bağış yaptığı ortaya çıktı.

ABD senatosundaki 74 senatörün Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik olumsuz ifadelerle dolu mektubun arkasından, Paralel Yapı üyelerinin yaptığı bağışlar çıktı. Türkiye'yle ilgili mektubu kaleme alan iki senatörün bağışçıları arasında Gülen Örgütü üyeleri yer alıyor. Türkiye'de kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturmaya çalışan Paralel Yapı, ABD'de ekonomik gücüyle yönlendirdiği siyasetçileri kullanarak Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalışıyor. ABD meclisindeki senatör ve üyelerle yakın ilişkiler içerisine giren Paralel Yapı üyeleri, ekonomik destek aracılığıyla istedikleri konularla ilgili mektup ve söylemlerin altına imzalarını da attırıyor. ABD heyetleri, örgütün ev sahipliğinde gezi ve organizasyonlarda ağırlanırken, esnaf, işadamı, çalışan kesimden kişilere bağışlar yaptırılarak yönlendirme yapılıyor. ABD yönetimi ve dış politika temsilcileri üzerinde baskı kurmayı amaçlayan çalışmalarla Türkiye'yi uluslararası arenada hedef tahtası haline getirmek için uğraşılıyor. ABD'deki siyasi ve ekonomik lobilerin yönlendirmesiyle Türkiye aleyhine çalışan senatörler, yeni bir skandala daha imza attı. Dışişleri Bakanı John Kerry üzerinde baskı kurmak isteyen 73 senatör Türkiye'de basın sansür ve basın mensuplarının taciz edilmesiyle ilgili kaygıları içeren mektup imzaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türk hükümetinin, "özgür basın üzerinde uyguladığı baskıyı kaldırması ve rejimin çıkarlarına aykırı fikir ve haberleri kaleme alan medya üyelerini korkutmayı amaçlayan girişimlerin sona erdirilmesi gerektiğini" savundu.

İKİ GÜN ÖNCE HABERDARDILAR 

Mektup 18 Mart'ta Kerry'e gönderildi. Ancak Paralel örgütün Amerika'daki üyelerinden Mahir Zeynalov, iki gün önce yani 16 Mart'ta "73 Senatör Kerry'yi Türkiye'deki medya özgürlüğünü savunması için sıkıştırdı" yazısı kaleme aldı. Bu yazı Paralel örgütün yayın organlarından Today's Zaman'da yayında kaldı. Ancak sonra haber silindi. Paralel örgütün yayın organı Zaman gazetesi ise dün mektubu, "ABD senatosundan tarihi basın özgürlüğü mektubu" diyerek manşetine taşıdı ve komplonun ardındaki Paralel Yapı'yı bir kez daha deşifre etti. Zaman 73 olan Senatör sayısını ise 74'e çıkarmakla yetindi. 

TÜRK DÜŞMANI SENATÖRE PARA

GÜLEN Örgütü'nün ABD'deki lobi faaliyetlerinde kullandığı Raindrop Turkish House da Roger Wicker'ın bağışçıları arasında bulunuyor. Mektupta, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Robert Menedez de bulunuyor. Menendez, ABD'nin geçen yıl sözde Ermeni soykırımını tanımaya yönelik yasa tasarısını hazırlayan New Jersey Senatörü. 2011-2012 arasında Gülen'e bağlı 2 okulla bir hukuk ve bilgisayar şirketinden toplam 9 bin 500 dolar (20 bin 180 TL) bağış yapıldı. Menendes'in Paralel çeteden bağış aldığını SABAH 13 Nisan 2014'te kamuoyunun dikkatine sunmuştu. Menendes'in ve diğer senatörlerin aldığı bağışın sadece resmi belgelerde görünen rakam olduğuna dikkat çekildi. Gülen örgütü, 2006'dan bu yana başta Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen şu anki Teksas Valisi Rick Perry olmak üzere onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin TL) bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı. SABAH bu bağışları 9 Şubat 2014'te manşetinden kamuoyuna duyurmuştu.

Sabah

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23