Pankek tarifi nasıl yapılır? Pamuk gibi pankek tarifi
Kültürümüzde akıtma ya da krep olarak bilinen hamur işi olan pankek tarifi

Pankek tarifi
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek tarifi nasıl yapılır?
Pankek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın. Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya az sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın. Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyin. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip, muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir veya çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
Pankek çeşitleri- Püf noktaları
Pankekler hazırlandıktan sonra marmelat ve çikolata ile tatlandırılıyor. Tavada pişen pankeklerin birbirinden farklı seçenekleri de bulunmaktadır. Günümüzde kahvaltıları zenginleştirmek için pankek olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
- Kullandığınız unu elerseniz hamurda daha az topaklanma olur.
- Pancake hamurunu çırparken asla mikser kullanmayın.
- Pişirirken çok yağ kullanmayın.
- Aynı boyutta pancakeler yapmak için silikon yada metal olan yuvarlak kalıplar kullanabilirsiniz.