• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pamuk ipliğine vergi ithalatı sıkıntıya sokacak

Yeniakit Publisher
2016-04-30 13:08:00 -
Pamuk ipliğine vergi ithalatı sıkıntıya sokacak

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler, pamuk ipliğine getirilecek verginin firmaların iplik ithalatlarını zora sokacağını söyledi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, pamuk ipliğine getirilecek verginin iplik ithalatını zora sokacağını belirtti.

Kızılgüneşler, yazılı açıklamasında, pamuk ipliğine vergi getirilmesinin hazır giyim sektöründe telafisi olanaksız tahribatlara yol açacağını ileri sürdü.

Hazırgiyim ve konfeksiyon sektöründeki firmaların yapısına bakıldığında bunların çoğunun KOBİ ölçeğinde olduğunun görüleceğini ifade eden Kızılgüneşler, şunları kaydetti:

"Pamuk ipliğine getirilecek bir vergi, firmaların iplik ithalatlarını zora sokar. Küresel ekonomik krizin etkilerinin ve avro-dolar paritesindeki olumsuzluğun yavaş yavaş azalmaya başladığı ve ihracat rakamlarının düzelme seyrine girdiği bir süreçte 3-5 pamuk ipliği üreticisinin hırsına bu sektör kurban edilemez."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23