• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Özlü, Filyos’u işaret etti

Yeniakit Publisher
2018-03-24 13:15:00 -
Özlü, Filyos’u işaret etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerli otomobil çalışmaları hakkında sorulan bir soru üzerine, yer, yatırım miktarı ve oluşturulacak istihdam konularının bir buçuk yıl içinde netleşeceğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından cari açığın düşürülmesi ve katma değerin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Otomotiv Çalıştayı”, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem’in katılımı ile gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, cari açığı azaltmak, sanayide daha fazla katma değer üretmek için ara malı ithalatının azaltılması gerektiğini söyledi. Bu konuda en büyük görevin otomotiv sanayicilerine düştüğünü ifade eden Bahçıvan, “Daha fazla Ar-Ge çalışması yapmalıyız. Kaliteli istihdam için eğitime daha fazla kaynak ayırmalıyız” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerli otomobil çalışmaları hakkında sorulan bir soru üzerine, yer, yatırım miktarı ve oluşturulacak istihdam konularının bir buçuk yıl içinde netleşeceğini söyledi. Otomotivde küresel oyuncu olma hedefinin önemli adımlarından birinin de kuşkusuz yerli marka otomobil projesi olduğuna değinen Özlü, “Türkiye’de üretim yapan Türkiye’de istihdam oluşturan ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan her üretim bandı bizim için yerlidir. Her girişimcinin başımızın üzerinde yeri vardır. Ayrıca Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Filyos’ta bir sanayi alanı inşa etmeyi planlıyoruz. Burayı sizlerin ilgisine sunuyor ve yatırım alanı olarak düşünmenizi öneriyorum” diye konuştu.

"KÜRESEL ANLAMDA KARŞILIĞINI ALACAK"

Cemil Ertem ise, çalıştayın iki amacını şöyle özetledi: Birinci amaç, Türkiye, artık üretim yanlısı kapsayıcı bir büyümeyi ele alacak. Yerli otomobil çalışması ciddi bir çalışmadır ve küresel anlamda da karşılığını alacaktır. İkinci amaç ise, ara malı ithalatının azaltılmasıdır. Türkiye’nin gereksiz ara malı ithalatına son vermesi oldukça önem taşıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23