• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ÖSYM 9 sınavın tarihini değiştirdi

Yeniakit Publisher
2020-03-20 10:07:00 -
ÖSYM 9 sınavın tarihini değiştirdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) koronavirüs önlemleri kapsamında, 2020 Sınav Takvimi’nde değişiklik yaptı.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

Buna göre 29 Mart’ta yapılması planlanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 3 Mayıs’ta, 4 Nisan’da yapılacağı duyurulan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB-MBSTS) 3 Ekim’de gerçekleşecek. 12 Nisan’da yapılması planlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/1) 17 Mayıs’ta, 18 Nisan’daki Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS/4) 2 Mayıs’ta, 19 Nisan’daki e-YDS/5 16 Mayıs’ta uygulanacak. 26 Nisan’da yapılacağı duyurulan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) da 20 Eylül’de gerçekleştirilecek. 3 Mayıs’ta yapılması planlanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) 10 Mayıs’ta düzenlenecek. 20 Eylül’deki ALES/2 ise öne çekilerek 16 Ağustos’ta uygulanacak. 16 Mayıs’ta yapılması planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG/1) 29 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

YKS geç başvurusunda son gün

ÖSYM, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı geç başvurularını da 20 Mart’a kadar uzattı. ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre 18-19 Mart’ta yapılması planlanan 2020-YKS geç başvuruları, sınav koordinatörlüklerinden mesai saati bitimine kadar ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden de 20 Mart saat 23.59’a kadar uzatıldı.

Avantaj olarak görülmeli

Okullara verilen aranın ardından çocukların evdeki sürecinde ailelere de önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Pedagog Serap Buharalı “Koronavirüse karşı önlem olarak sınavların ertelenmesi yerinde bir karar. İtalya’dan, yurtdışından gelen görüntüleri izlediğimizde, onların yeterli tedbir alamadıklarını gördük. O yüzden sınavların ertelenmesi ve okullara ara verilmesini çocuklar avantaj olarak görmeli. Ailelerin de çocukları ile bu konuyu doğru şekilde konuşması gerekiyor. Sınavların ertelenmesi daha çok çalışma imkanı sağlayacaktır. Belki daha fazla kendilerini dinlerler ve ne yapmak istediklerine de yoğunlaşabilirler. Bu açıdan baktığımız zaman da bu olumlu bir karar” diye konuştu.

Bu süreçte teknolojinin doğru kullanımının da  büyük avantajlar sağlayacağının altını çizen Buharalı, “Bir de şu açıdan bakalım; çocuklar artık online şekilde istedikleri arkadaşları ve öğretmenleri ile görüşebilirler. Hatta konferanslar yapılabilir. Öğretmenler ile öğrenciler beraber konferanslar yapabilir. Kendi evlerinden bir uzmana dahi ulaşabilirler. O yüzden teknolojiyi kullanarak aslında en sağlıklı bir şekilde süreci yönetebilmeleri gerekiyor. Çocuklara destek sağlayalım. Eminim ki ergenler bu süreç içerisinde daha makul davranabileceklerdir, çünkü ergenlerin sağ duyuları çok daha iyi olabiliyor bu durumlarda. O yüzden de onların gücünü, enerjisini sağlıklı bir şekilde yönetmelerine biz de teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23