• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

OHAL İnceleme Komisyonu ne zaman kurulacak?

Yeniakit Publisher
2017-04-22 08:04:00 -
OHAL İnceleme Komisyonu ne zaman kurulacak?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kurulması beklenen OHAL İnceleme Komisyonu’nun gecikmesine ilişkin sorulara cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, aylardır kurulması beklenen ve OHALKHK’larıyla atılan kişilerle ilgili itirazları inceleyecek olan OHAL İnceleme Komisyonu’nun gecikmesine ilişkin, “Çok sayıda başvuru var. Biz bu göreve en uygun ve yeterli isimleri belirlemek için ince eleyip sık dokuyoruz. Yakında açıklanacak. Bu komisyon çok önemli, çünkü 150 bin kişi buraya başvuracak. Gecikmenin başka bir sebebi yok” dedi.

Canikli, bir grup gazeteciye, OHAL KHK’larıyla işten atılanların itirazlarını değerlendirecek komisyonla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken özetle şunları söyledi:

YAPISI DEĞİŞMEYECEK

“Bu komisyonun işlevi çok önemli. Şu andaki çalışmamız tamamen isimlendirmeyle ilgili. Bu komisyonun, çalışma esaslarında değişiklik sözkonusu değil. İlkeleri, tarafsızlığı, özerkliğinde hiçbir değişiklik olmayacak. Yani aynı yapı. Değişik isimler geliyor, onları değerlendiriyoruz. İsimlendirme çalışmaları sürüyor.

YAKIN ZAMANDA

Bu sistemin mükemmel işlemesi gerekiyor. Bu işi en iyi yapacak olanlar belirleniyor. Orada objektif, herhangi bir etki altında kalmadan karar verecek kişiler görev almalı. Hem objektif olacak, hem de hukuki yeterliliğe sahip kişileri tarıyoruz. Çok sayıda aday var. En uygunlarını belirleyeceğiz ve en kısa zamanda açıklanacak. Zaman vermek istemiyorum, ama yakında olacak. Komisyonun önemi nedeniyle ince eleyip sık dokuyoruz. Bu komisyondakiler iki yıl süreyle aynı görevi sürdürecek ve görevden alınamayacak; belki üç yıl, belki dört yıl o görevde kalmaya devam edecek. Bu nedenle kim oldukları ve hukuki donanımları çok önemli.” 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23