• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ODTÜ’deki sapkınlığa STK’lardan tepki

Yeniakit Publisher
2018-05-13 09:36:00 - 2018-05-13 09:39:22
ODTÜ’deki sapkınlığa STK’lardan tepki

ODTÜ’de skandalların arkası kesilmiyor. ODTÜ’de geçtiğimiz gün bazı öğrenciler, Onur Yürüyüşü adı altında LGBT etkinliği düzenledi. Akit’e konuşan STK temsilcileri, “Ahlakımızın hiçbir şekilde kabul etmeyeceği böylesi edepsizliği ülkemizde sergiliyorlar” dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Ankara Valiliğinin 18 Kasım 2017 tarihli kararını gerekçe göstererek 7-12 Mayıs tarihleri arasındaki tüm LGBT etkinliklerini yasaklamıştı. Ancak yasağa rağmen, ODTÜ'lü öğrenciler Onur Yürüşü düzenledi. Yürüyüş boyunca homofobi ve transfobiye karşı sloganlar atıldı.

TOPLUMU DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Onur Yürüyüşü adı altında düzenlenen LGBT etkinliğine ilişkin konuşan İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, “Bu tür etkinliklerin yapılmasının amaçlarından bir tanesi toplumu dönüştürmeye çalışıyorlar. Biz 15 Temmuz’da meydana çıktığımız da kolu dövmeli insanlarla darbeci hainlere karşı duruş sergiledik. Buradaki amaç toplum bozulsa bile kimliğine sahip bir toplum. Fakat bu Yahudi dönmelerine İngiltere ve Amerika’ya az geliyor. Onlar öyle bir toplum üretmek istiyorlar ki bu toplum dönüşsün hiçbir manevi bir şeyleri kalmasın. Biz de bir Müslüman olarak karşı çıkmamız gerekiyor. Ne yazık ki Türkiye’de bunun önünü açabilecek özelikle Avrupa uyum yasalarıyla alakalı  zinanın serbest olması ve buna benzer şeyler bunların önünü açıyor. Biz hem STK’lar hem de inançlı insanlar olarak bunun kanunen yaptırımının çok daha fazla olmasını ön plana koymamız gerekiyor. Bu sıkıntı sadece onların hareketleriyle değil bu harekete destek olan medya kuruluşları ve bir kısım kişiler de engellenmeli. Beyinsel olarak engellememiz gerekiyor. Bu kişiler kendilerini bir kurban olarak gösteriyorlar. Biz bu işin mücadelesini verelim bizden sonraki nesil bu işi çok daha rahat yapabilirler mantığıyla hareket ediyorlar” diye konuştu.

AHLAKSIZLIĞA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYORLAR

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz de, “Değerlerimizin ve ahlakımızın hiçbir şekilde kabul etmeyeceği böylesi edepsizliğin ülkemizde sergileniyor olması, kamuoyunun vicdanını derinden etkilemiştir. Türkiye, Osmanlı’dan devraldığı mirası da göz önüne aldığımızda farklılıklarımızla birlikte ortak yaşam kültürünü gerçekleştirebildiğimiz engin bir devlet kültürüne sahiptir. Ancak nevzuhur, yeni türedi bu marjinal ve ahlaksız tavrın sahipleri hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir ahlaksızlığa imza atmaya devam etmektedirler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu durum asla kabul edilemez. Dini, ahlaki, milli ve manevi değerlerimizle asla uyuşma ihtimali olmayan bir böylesi bir ahlaksızlığa hiçbir kılıf uydurulamaz. İnsanları cinsel tercihleri üzerinden örgütleyerek, her türlü hayasızlığı perdelemek gayreti güden bu türden organizasyonları maşeri vicdan adına esefle ve şiddetle kınıyoruz. Halkımızın derin iman ve irfanı; hiçbir siyasi, sosyal, kültürel görüş farkı ayırdetmeksizin bu densizliği ayıplamaktadır. Azınlık bile sayılamayacak, sınırlı sayıda bir gruptan oluşan bu etkinliğin katılımcıları toplum içinde yok olmaya mahkumdur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23