• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öcalan çıkışıyla gündem olan MHP'den yasa teklifi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Öcalan çıkışıyla gündem olan MHP'den yasa teklifi

Son günlerde teröristbaşı Öcalan çıkışı ile gündem olan Milliyetçi Hareket Partisi, bu kez Meclis'e sunduğu yeni kanun teklifi ile gündem oldu.

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, doğan yapan kadınlara ilişkin yasa teklifi hazırladı. Kanun teklifinde “doğum sonrası iznin 24 haftaya çıkarılması, doğum yapan kadının iki yıl gelir vergisinden muaf tutulması, memurlara ‘kreş ödeneği’ verilmesi” gibi düzenlemeler yer alıyor.

Türkiye gazetesindeki habere göre, Ersoy, kanun tekliflerinin gerekçesinde, Türkiye’de doğurganlık oranlarının düşmesinin en önemli nedenlerinden birinin de özellikle doğum sonrası izinlerinin yetersiz olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Teklifin gerekçesinde, şu görüşlere yer verildi:

Ülkemizde kadın memur ve işçilere doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre ile izin verilmektedir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenmektedir. Ülkemizde doğurganlık oranlan; ekonomik gerekçeler, doğum sonrası izinlerinin az olması, esnek ve uzaktan çalışmanın yeterince yaygınlaşamaması, kreş ve bakım süreçleri gibi nedenlerden dolayı düşmektedir. Bu konularda yapılacak düzenleme ile ülke kalkınması ve kadın istihdamına katkı sağlanacak, doğum hızı artması neticesinde ülkemizdeki genç nüfus oranı artacak, doğum izninin artırılması sonucu bebeklerin anne sütü ile beslenmesi sağlanarak hem ekonomik kazanç sağlanacak hem de sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlanacaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin

Kimse kendini kandırmasın. Kadının istihdamı doğum oranlarını düşüren asıl sebeptir. Zorunlu meslekler haricinde, kendilerine en düşük emekli maaşı miktarı kadar maaş bağlayarak kadınları iş sahasından çekin. İşsizlik oranı da sıfırlansın, aileler de mutlu olsun ki Allah'tan çocuk talep etsinler.

meyyid

bağkurluya 7200 ne oldu reis.sigortalı 5750 bağkurlu 9000 gün reva mı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23