• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O yanardağ yeniden lav püskürttü!

Yeniakit Publisher
DHA Giriş Tarihi:
O yanardağ yeniden lav püskürttü!

Hawaii’deki Kilauea Yanardağı’nda lav akışının tekrar başladığı ve bugün ile 25 Kasım Salı günü arasında daha güçlü bir püskürme ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı.

ABD'nin Hawaii eyaletinde bulunan Kilauea Yanardağı’nda lav akışı yeniden başladı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’ne (USGS) bağlı Hawaii Yanardağ Gözlemevi, dünyanın en aktif volkanlarından Kilauea'da lav akışının yeniden başladığını duyurdu. USGS tarafından açıklamada, volkanik hareketliliğin sürdüğü belirtilerek, özellikle bugün ve 25 Kasım Salı günü arasında yeni ve güçlü birlav püskürtme olayının yaşanma ihtimalinin çok yüksek olduğu kaydedildi.


 

Son bir yılda 37 patlama

Hawaii’nin Büyük Ada’sında yer alan ve korunan bir alan olan Volcanoes National Park içinde bulunan Kilauea, dünyanın en aktif yanardağlarından biri. Yaklaşık bir yıldır aralıklı olarak faaliyette ve yaklaşan bu patlama, geçen aralıktan bu yana 37’nci patlama olacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23