• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nogay çayı tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-12-04 09:08:00 - 2021-12-04 09:17:43
Nogay çayı tarifi, nasıl yapılır?

Çok eskilere dayandığı söylenir.

Özellikle Hindistan ve Tibet'in geleneksel mutfağında kullanılır.

Nogay çayı tarifi İçin malzemeler

  • 1yemek kaşığısiyah çay
  • 1su bardağısu
  • 1,5-2su bardağısüt
  • 1çay kaşığıtereyağı
  • 1çay kaşığıtuz 
  • 1çay kaşığıkarabiber

Nogay Çayı tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye 1 su bardağı suyu koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine çayı ekleyin ve 1-2 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Rengini alan çayın içine sütü azar azar, karıştırarak ekleyin. Sütün kesilmemesi için bu aşamada dilerseniz önce sütün bulunduğu kasenin içine ocakta kaynamakta olan çaydan 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyerek ılıtın ve ardından ılıttığınız karışımı kaynamakta olan çaya ilave edin. Sütlü karışımı 1-2 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alıp hemen süzgeçten geçirin ve içindeki çay tanelerini ayırın. Elde ettiğiniz sütlü çay karışımını kase ya da kupalara pay edin. Servis etmeden hemen önce üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23