• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

New York valisi koronavirüs nedeniyle sokakları trafiğe kapatacak

Yeniakit Publisher
2020-03-26 00:43:00 - 2020-03-26 03:03:30
New York valisi koronavirüs nedeniyle sokakları trafiğe kapatacak

New York Valisi Andrew Cuomo, yeni tip corona virüs (covid-19) salgınıyla mücadele için alınan önlemlerin işe yaradığını ve ilave pilot önlem olarak kentte bazı sokakların araç trafiğine kapatılacağını açıkladı.

New York Valisi Andrew Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, New York'taki koronavirüs vakalarında gelinen durum ve yeni önlemler hakkında bilgi verdi.

Virüse yakalananların sayısının hastaneye yatış oranının pazar gününe ait verilere göre her iki günde bir, iki katına çıktığını belirten Cuomo, ancak dünkü verilerin bu oranın her 4,7 günde iki kat arttığı şeklinde düşüş gösterdiğini kaydetti.

Cuomo, New York’ta salgının başlangıç yeri olan Westchester bölgesinde yavaşladığına dikkat çekerek, “Artış oranını önemli ölçüde yavaşlattık. Bu gerçek olamayacak kadar güzel bir haber.” şeklinde konuştu.

New Yorklulardan sosyal mesafeyi koruma önlemlerine devam etmelerini isteyen Cuomo, kaldırımlardaki yayalara daha fazla alan açmak için bazı sokakları sınırlı şekilde trafiğe kapatma uygulamasına geçeceklerini belirtti.

Cuomo Kongre'nin 2 trilyonluk yardım paketini eleştirdi

Vali Cuomo, Senato ile Beyaz Saray arasında uzlaşmaya varılan 2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketini desteklemediğini vurgulayarak, bunun New York için 'korkunç' olacağını savundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

New York eyaleti için bunun 3,8 milyar dolar anlamına geldiğine işaret eden Cuomo, "Bu çok büyük para gibi gelebilir, ancak biz 15 milyar dolarlık gelir açığına bakıyoruz. Bu virüsün maliyeti şu ana kadar zaten 1 milyar doları geçti ve işimiz bittiğinde muhtemelen milyarlarca dolara mal olacak." dedi.

Cuomo, bu konuyu Temsilciler Meclisi heyeti ile konuştuğunu da ekleyerek, yardım paketinin işe yaramayacağını aktardığını kaydetti.

ABD’de salgından etkilenen eyaletler sıralamasında ilk sırada yer alan New York’ta 30 bin 811 vaka, 285 can kaybı bulunuyor. Bu vakalardan 17 bin 856'sı ile 192 ölü sadece New York şehrinde meydana geldi.

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor" target="_blank">
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor

Dünya

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekl

ab abd parası var bizim borcumuz hem devletin hem milletin ve çoğunlukla dışa bağımlıyız biz bu işin altında kalırmıyız bilemem ancak bu gidişle birde de ALLAH göstermesin büyük bir depremle birleşirse yandık ki ne yandık
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23