• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak sözler

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak sözler

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna'nın savaşın başından bu yana en zorlu kışını yaşayabileceğini belirtti. Finlandiya Başbakanı Alexandur Stubb ise Rusya'yı Avrupa'nın her yerinde doğrudan bir tehdit olarak tanımladı. İki lider, NATO karargahında Ukrayna'daki savaş ve askeri yardımların artırılmasına ilişkin kritik mesajlar verdi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna'nın savaşın başından bu yana en zor kışını yaşıyor olabileceğini söyledi. Finlandiya Başbakanı Alexandur Stubb ise Rusya'yı hedef alarak, "Rusya, Avrupa'nın her yerinde doğrudan tehdit" dedi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO karargahında Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Stubb ile İttifak'ın öncelikli gündemi olan Ukrayna'daki savaşla ilgili son durumu ele aldıklarını belirten Rutte, Finlandiya'nın Ukrayna'ya sağladığı 2 milyar avronun üzerinde yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

'UKRAYNA İŞGAL BAŞLADIĞINDAN BERİ EN ZOR KIŞINI YAŞIYOR OLABİLİR'

Rutte, Genel Sekreter olmasının akabinde geçen hafta Kiev'e düzenlediği ziyarette bu ülkeye askeri yardımları artırma gerekliliği mesajını verdiğini anımsatarak, "Rusya, Ukrayna'nın kritik enerji altyapısına saldırmaya devam ediyor. Ukrayna, tam ölçekli işgal başladığından beri en zor kışını yaşıyor olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin soruya Rutte, "Bu aşamada spekülasyon yapmak istemiyorum ancak açıkça bu geri döndürülemez bir yol." yanıtını verdi.

Rutte, 12 Ekim'de ABD'nin öncülüğünde Almanya'daki Ramstein üssünde yapılacak zirvede Ukrayna'ya sağlanacak askeri desteğin detaylı ele alınacağını kaydetti.

'RUSYA AVRUPA'NIN HER YERİNDE DOĞRUDAN TEHDİT'

Stubb da "Rusya, NATO ile Finlandiya için Avrupa'nın her yerinde ve ötesinde en doğrudan ve önemli tehdit olmaya devam ediyor." dedi.

Rusya'nın iki tür savaş yürüttüğünü belirten Stubb, bunun, bir yandan Ukrayna'da uluslararası hukuk da dahil sınır tanımayan diğer yandan siber saldırıların da dahil olduğu hibrit savaş olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saffet

Nato diye bir şey yok Amerika ingiltere ordusu ve emir eri var diye düşünüyorum

Ali

Sözde savaşla boşaltılan alanlara Yahudi yerleşimi başladı. İki tarafta alttaki adamları savaş ayağına telef ediyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23