• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Kemal heykeline telli önlem

Yeniakit Publisher
2015-03-19 17:03:00 - 2015-03-19 17:16:10
Mustafa Kemal heykeline telli önlem

Aydın'ın Didim İlçesi meydanındaki Mustafa Kemal heykelinin düşmemesi için heykel telle bağlanarak duvara tutturuldu.

Aydın'da bulunan Didim Belediyesi, haziran ayından bu yana devrilmemesi için telle bağlu tutulan Mustafa Kemal heykeli önünde tören düzenledi.

9 AYDIR DEVRİLME TEHLİKESİ YAŞIYOR

Heykelin durumu ile ilgili 9 ay önce haber yapılmasına rağmen Atatürk heykelinin durumunun Didim’e yakışmadığını belirten ve isimlerinin açıklanmamasını isteyen ilçe sakinleri, "Didim, yerli ve yabancı binlerce turistin yaşadığı şehir. Kent Meydanı’nda bulunan ve Mustafa Kemal'in sivil giyimli en büyük heykellerinden biri Didim’de. Ancak heykel 9 aydır devrilmek üzere. Devrilmemesi için de aylardır telle bağlı şekilde ayakta tutuluyor.

TELLE DUVARA SABİTLENDİ

İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, daire amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen törende Belediye başkanı Deniz Atabay protokol üyeleri ile Atatürk’ün 9 aydır bakımı yapılmayan heykelinin önünde bu şekilde tören yaptı. Mustafa Kemal heykeli devrilmemesi için aylardır telle bir duvara sabitlenmiş vaziyette duruyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23