• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Akıncı'ya "özür dile" çağrısı

Yeniakit Publisher
2019-10-13 14:18:00 -
Mustafa Akıncı'ya "özür dile" çağrısı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı hakkındaki skandal açıklamalarının ardından, gazeteci Serdar Arseven, "#özürdileakıncı" etiketi açtı. Onlarca sosyal medya kullanıcısı, etikete destek vererek, Akıncı'ya "özür dile" çağrısı yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile (SMO) birlikte başarıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na dair skandal açıklamalarda bulundu.

"Akan su değil kandır"

Akıncı, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır." ifadelerini kullandı.

Tepkiler çığ gibi

Akıncı'nın skandal sözlerinin ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve birçok siyasi isim Akıncı'nın sözlerini eleştirirken, Türk kamuoyu da sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Özür çağrısı

Gazeteci Serdar Arseven, Twitter'da "#özürdileakıncı" etiketi açarak tepkisini dile getirdi. Kısa sürede onlarca sosyal medya kullanıcısı, söz konusu etiketi kullanarak Akıncı'ya özür çağrısı yaptı. İşte o mesajlardan bazıları:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kazım çobandereli

adından soyadından utan!

Vatan

Asıl gölü bu attı, ne BM, ne sözde Arap Birliği. Bunun özürü olmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23