• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Akıncı ne dedi? Musafa Akıncı’nın Guardian gazetesine yaptığı Türkiye açıklaması tepki çekti

Yeniakit Publisher
2020-02-08 11:16:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Mustafa Akıncı ne dedi? Musafa Akıncı’nın Guardian gazetesine yaptığı Türkiye açıklaması tepki çekti

Mustafa Akıncı ne dedi? Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, The Guardian gazetesine Türkiye hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Herkesin ‘skandal’ olarak nitelediği açıklamalar kamuoyunda büyük tepki çekti. Vatandaşlar, Mustafa Akıncı’nın Türkiye hakkındaki açıklamasını merak ederek arama yapmaya başladı. Peki Mustafa Akıncı Guardian’a Türkiye için ne dedi? Detaylar haberimizde...

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, The Guardian gazetesine, Türkiye hakkında herkesin tepkisini çeken skandal açıklamalarda bulundu. Türkiye vatandaşlarından ziyade KKTC’lilerin de skandal olarak nitelediği sözler söyleyen Mustafa Akıncı’nın açıklamasını merak edenler internette arama yapmaya başladı. Peki Mustafa Akıncı Guardian’a Türkiye için ne dedi? İşte Mustafa Akıncı’nın Guardian’a Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar:

Mustafa Akıncı ne dedi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiliz The Guardian'a mülakat verdi. Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta federal çözüme varılması gerektiğini savundu. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, federal çözüm üretilmezse bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceğini savundu.

Mustafa Akıncı, Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliklerini müdafaa etmek istediklerini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti hakkında da tepki çeken açıklamalarda bulundu. Mustafa Akıncı, KKTC’nin Türkiye’ye ekonomik bağımlılığını azaltmak istediğini belirtirken aynı zamanda skandal sözler sarf etti. Daha önce de Türkiye hakkında tepki çeken açıklamalar yapan Mustafa Akıncı, KKTC’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini, “Korkunç” olarak niteledi.

Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin sondaj faaliyetleri sonrası adada gerilim artmışken, Akıncı’nın bu tür açıklamalarda bulunması pek çok kişinin eleştirilerde bulunmasına neden oldu. Sosyal medyada yüzlerce kişi, Akıncı’ya tepkisini dile getirdi.

Mustafa Akıncı Barış Pınarı açıklaması

Terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Türkiye’nin sınır güvenliği için önemliydi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Barış Pınarı Harekatı hakkında da skandal açıklamalarda bulunmuştu. Akıncı, “1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir” demişti. Akıncı’nın sözlerine Türkiye’den çok sert tepki gelmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Taner

Kıbrısa Türkiye vatandaşaları istediği gibi gidip yerleşebilmeli ve devlet teşvik etmeli, yoksa kıbrısı rumlara elinden gelseler, yarın teslim ederler. Hukumetin neyi beklediğini anlamak imkansız.

Dürüst

Manyak adam ne olduğunu zannediyor ne sürdürüyorlar onu o makamda yazlık almak için Kıbrıs'ı seçelim o adamı da def edelim nankör birçok şehit verdik Rumlar öldürüyorlardı ne durduruyorlar o makamda hala
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23