• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mültecileri vuran Yunanistan’dan Türkiye’ye skandal iftira

Yeniakit Publisher
2020-03-04 16:45:00 - 2020-03-04 16:47:45
Mültecileri vuran Yunanistan’dan Türkiye’ye skandal iftira

Kapıların açılmasıyla Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere sert müdahalede bulunan Yunanistan, Türkiye ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye ile ilgili bugün skandal açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye'nin Yunanistan ile ilgili yalan haberler yaydığı iftirasında bulunan Petsas skandal açıklamalarına bu sözlerle devam etti, "Suçlamaların hepsini kesinlikle reddediyoruz. Yunanistan'ın bir mülteciye gerçek mermi ile öldürdüğü ve sert müdahalelerde bulunduğu doğru değil" ifadelerini kullandı.

Atina Hükümetinin mültecilere kaşı gaz bombası ve gerçek mermi kullandığı olayların görüntülerinin olmasına rağmen Türkiye'ye iftira atarak yalanlamaya çalışması tepki çekti.

Edirne Valiliği duyurmuştu

Edirne Valiliği, Pazarkule Sınır Kapısı çevresinde bulunan göçmenlere Yunan güvenlik güçlerinin silahla açtığı ateşte 1 göçmenin öldüğünü 5 göçmenin de yaralandığı açıklamıştı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Acımasız olayın gerçekleştiği sırada TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki 8 milletvekilinden oluşan heyet de incelemelerde bulunuyordu ve heyet üyeleri bu olaya şahit oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada "Yunanistan insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

......siz bizmi vurduk o masumlari adamlarin teknelerini batirmak icin sahil guvenligi bizmi surduk botlarin uzerine

Hamit

Alman medyasında Türklerin gaz bombasını kullandığını yazıyor. Hıristiyan aleminin hep ayni yalan iftiralarını yeni duymuş değiliz mülteci anlaşması bir daha kesinlikle olmamalı hepsini yollayın Avrupaya.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23