• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhaysini, İdlib'deki son durumu açıkladı!

Yeniakit Publisher
2020-02-08 15:51:00 - 2020-02-08 16:03:05
Muhaysini, İdlib'deki son durumu açıkladı!

Suriye savaşının önemli isimlerinden Abdullah Muhaysini, İdlib’deki son durumu açıkladı. Muhaysini, Esed rejiminin ağır kayıpları olduğunu söyledi.

Suriye’deki iç savaş sonrası, Mekke’de imamlık yaparken Suriye’ye savaşmaya giden Abdullah Muhaysini, İdlib’deki son durumu açıkladı. 

Ülkede savaşın başlangıcında muhaliflerin yanında yer almak üzere Suriye'ye giden Suudi Arabistanlı Muhaysini, gazeteci Ahmed Rahhal'e verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Muhaysini'nin açıklamalarından satır başları:

"Suriye toprakları emanettir"

- Bölgede Rusya ve İran destekli Esed rejimi ilerleyişine karşı savaşan muhaliflere övgüde bulunan Muhaysini, "ölüm üzerine biat eden" muhalif savaşçıları "en hayırlı kişiler" olarak niteledi. Çatışmalarda bazı muhalif savaşçılar, Esed güçlerine karşı ölene kadar savaşacaklarına dair sözleşmiş, bu görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

- Muhaliflerin eskiden olduğu gibi rejim güçlerine vurkaç saldırıları düzenlediğini, rejim güçlerinin ise perişan halde olduklarını, ülke genelinden toplanan milislerden oluştuklarını ve bölgeyi bilmediklerini dile getiren Muhaysini, İdlib'de savaşan muhaliflerin ise bölge halkından oluştuğu için sahayı iyi bildiklerini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Bölgedeki muhalifleri savaşa çağıran Abdullah Muhaysini "Allah'a ihanet etmeyin, Suriye toprakları bir emanettir." sözleriyle "Bölge halkının ve Müslümanların Suriye topraklarını koruması gerektiğini" dile getirdi. Muhaysini Maret el Numan gibi bölgelerin rejimin eline geçtiğini ve harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

2 binden fazla ölü, 4 binden fazla yaralı var

- Muhaysini bölgede devam eden saldırılarda Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin oldukça ağır kayıplar verdiğini söyledi. Abdullah Muhaysini, şimdiye dek onlarca tankın tahrip edildiğini, 2 binden fazla rejim unsurunun öldürüldüğünü, 4 binden fazlasının yaralandığını belirterek "Eğer Allah'a inanırsak, rejim ordusu gerçekten zayıftır." dedi.

- Muhaysini bölge halkının rejimin ilerleyişini bekleyerek evlerinde oturmak yerine savaşa iştirak etmesi gerektiğini ifade etti.

"Rejim siyasi söylemi araç olarak kullanıyor"

- Esed rejiminin oldukça ağır kayıplar verdiğini, halihazırda iktisadi olarak oldukça zor bir durumda olduğunu söyleyen Muhaysini, "Beşar herhangi bir uzlaşı istemiyor" ifadesini kullanarak, Esed rejiminin tek isteğinin devrimi tamamen sona erdirmek olduğunu ve siyasi söylemleri kendi çıkarları için kullandığını dile getirdi.

Muhaysini rejimin önce Dera'dan başladığını, daha sonra Doğu Guta, Humus ve diğer bölgelerde ilerlediğini, bu ilerleyiş esnasında sürekli olarak siyasi söylemi kullandığını söyledi. Bunun ardından İdlib'de demiryolunun doğusu, Han Şeyhun, Cercenaz gibi yerleşimlere ilerlediğini, her askeri ilerleyişte siyasi söylemi kullandığını ve bu bölgeleri ele geçirdikten sonra duracağı izlenimi vermeye çalıştığını ifade etti.

- Son sürecin muhalif grupları yakınlaştırdığını ifade eden Muhaysini, cephe hattında muhalifler arasında önemli bir dayanışma olduğunu söyledi. Ancak Muhaysini bunun yeterli olmadığını, muhaliflerin tek bir yapı altında birleşmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Xyz

Maşallah size yiğitler. Rabbim zafer nasip etsin size. 

Hüseyin

Erkekleriniz korkak ve kaçıyor. Türkiye'ye gelmek için fırsat kolluyorlar. Siz o savaşı bu kafayla zor kazanırsınız. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23