Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir.
Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir. Bu Ekmeği herkes tüketebilir.
Mor ekmek tarifi:
Malzemeler
Ön maya için;
- 30 gram ekşi maya
30 gram un
30 gram su
Ekmek için;
- 90 gram ekşi maya
- 200 gram beyaz un
- 50 gram sarı sert buğday unu
- 115 gram tam buğday unu
- 280 gram havuç suyu
- 7 gram tuz
Mor havuç suyu için;
- 2 adet mor havuç
- 1 büyük bardak su
Yapılışı
Havuçları rendeleyip tencereye alın, üzerini suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Tüm rengini bıraktığında süzüp, soğuması için bırakın. Ekşi mayayı dolaptan çıkarıp, 4 saat bekletin. Un, havuç suyu ve mayayı karıştırıp 6-7 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirdikten sonra tuzunu ilave ederek tekrar yoğurun. Hamuru bir kabın içerisine alıp, zarf şeklinde katlayın. 4 kez bu işlemi yapın sonrasıda mayalama sepetinin içerisine alın. 1 gün kadar da orada bekletip, döküm tencerede 250 derece fırında yarım saat pişirin.Fırından çıkan ekmeği tel üzerine alıp 3 saat soğumasını bekleyip sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...