• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mor ekmek nedir? Mor ekmek tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-01 12:02:00 - 2021-11-01 12:06:34
Mor ekmek nedir? Mor ekmek tarifi

Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir.

Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir. Bu Ekmeği herkes tüketebilir. 

Mor ekmek tarifi:

Malzemeler

Ön maya için;

  • 30 gram ekşi maya
    30 gram un
    30 gram su

Ekmek için;

  • 90 gram ekşi maya
  • 200 gram beyaz un
  • 50 gram sarı sert buğday unu
  • 115 gram tam buğday unu
  • 280 gram havuç suyu
  • 7 gram tuz


Mor havuç suyu için;

  • 2 adet mor havuç
  • 1 büyük bardak su

Yapılışı

Havuçları rendeleyip tencereye alın, üzerini suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Tüm rengini bıraktığında süzüp, soğuması için bırakın. Ekşi mayayı dolaptan çıkarıp, 4 saat bekletin. Un, havuç suyu ve mayayı karıştırıp 6-7 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirdikten sonra tuzunu ilave ederek tekrar yoğurun. Hamuru bir kabın içerisine alıp, zarf şeklinde katlayın. 4 kez bu işlemi yapın sonrasıda mayalama sepetinin içerisine alın. 1 gün kadar da orada bekletip, döküm tencerede 250 derece fırında yarım saat pişirin.Fırından çıkan ekmeği tel üzerine alıp 3 saat soğumasını bekleyip sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aşıcı

ne havucu ya siz şalgamla karıştırmışsınız yada pancar tranlate yapıp cop past yaptığınız haberi iyice okuyun önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23