• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MİT'ten siber casusluk operasyonu: 9 kişi tutuklandı

Yeniakit Publisher
Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
MİT'ten siber casusluk operasyonu: 9 kişi tutuklandı

MİT'in yürüttüğü siber casusluk operasyonu ile vatandaşların kişisel verilerini satan 9 kişi yakalandı. Tutuklanan 9 kişinin kişisel bilgileri sattıkları 18 internet sitesi de kapatıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı koordinesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklandı. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı ise 20’ye ulaştı.

MİT’in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlendi.

Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi ise erişime kapatıldı.

Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı tespit edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ABudllah

MOSSAD gibi PKKlıları patlatsanıza, böyle ıvır zıvır işlerle polis uğraşsın.

Devletimiz var olsun dusmanlarımız kahrolsun

Ohhh...şükürler olsun bu günleri gördük
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23