Mısır’dan Kızıldeniz bombası: O ülkere rest
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Kızıldeniz’de her geçen gün gerginlik artarken Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, bölgedeki güvenliğinin "yalnızca kıyıdaş ülkelerin iradesine bağlı olduğunu" belirterek, Kahire'nin bu ülkeler dışında herhangi bir askeri varlığı reddettiğini ifade etti.
Mısır'da yayın yapan "El-Kahire el-İhbariye" televizyonunda yer alan son dakika haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanı Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Kızıldeniz'de askeri varlıklara yönelik çarpıcı bir açıklama yaptı.
'KIZILDENİZ'İN GÜVENLİĞİ YALNIZDA KIYIDAŞ ÜLKELERİN İRADESİNE BAĞLI'
Abdulati, "Kızıldeniz'in güvenliğinin yalnızca kıyıdaş ülkelerin iradesine bağlı olduğunu ve kıyıdaş olmayan herhangi bir ülkenin askeri, deniz (kuvvetlerinin) varlığını kabul etmemiz kesinlikle imkansız." ifadelerini kullandı.