Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle görevden uzaklaştıran Sisi cuntası, şimdi de diktatör Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin en önemli aktörlerinden 6 Nisan Hareketi kurucuları Mahir, Duma ve Adil hakkında 3 yıl hapis cezası verildi. Verilen cezalar, Mısır’da dengelerin değişeceğini gösteriyor. “6 Nisan Hareketi”, Muhammed Mursi’nin devrilmesinde Sisi cuntasına destek vermişti. Mahkeme önünde bekleyen 6 Nisan Hareketi mensupları ise kararı tepkiyle karşıladı
Öte yandan mahkeme önünde bekleyen 6 Nisan Hareketi mensupları kararı tepkiyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi’nin kurucularından Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil hakkında, 30 Kasım’da başkent Kahire’de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.
Darbenin ardından özellikle Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na (İhvan) yönelik geniş çaplı tutuklama kampanyası başlatan ve teşkilatın lider kadrosu ve üyelerinden binlerce kişiyi cezaevine gönderen Mısır makamları, son haftalarda farklı eğilimdeki insan hakları kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine de baskılarını artırdı.