• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milyarlarca dolar harcama kararı! Suudi Arabistan kesenin ağzını açtı

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Milyarlarca dolar harcama kararı! Suudi Arabistan kesenin ağzını açtı

Suudi Arabistan, 15 yılda turizm sektörüne 500 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed el-Hatip, başkent Riyad'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkesinin turizm alanındaki planlarını anlattı.

Ülkesinin 2030 itibarıyla çeşitli projeler aracılığıyla dünyadaki en büyük 7. dış turizm destinasyonu olacağını belirten Turizm Bakanı, "Suudi Arabistan gelecek 15 yıl içinde turizm sektörüne 500 milyar doları aşan yatırımlar yapmayı planlıyor." dedi.

Yatırımların amaçlarına değinen Hatip, yeni turizm şablonlarının oluşturulacağını ve altyapının yerli içeriğini artırarak turizm endüstrisinin yerelleştirileceğini ifade etti.

Hatip, ülkesinin en önemli turizm kaynağının "inanç turizmi" olduğunu belirterek, macera, plaj, çöl, su, tarih ve spor turizmini de hayata geçirecek yeni tesislerin inşa edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Burak

Dünya Arap coğrafyasını tanısın tabi. bizde bu kutsal toprakları görme şansına erişiriz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23