• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MGK sonrası yazılı açıklama: Bu referandum yapılırsa...

Yeniakit Publisher
2017-09-22 20:18:00 - 2017-09-22 20:48:24

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
MGK sonrası yazılı açıklama: Bu referandum yapılırsa...

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Külliye'de gerçekleşen toplantı 3 saat sürdü. MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı.

MGK toplantısı sona erdi. Külliye'de gerçekleşen toplantı 3 saat sürdü. MGK sonrası yazılı açıklama yapıldı.

"GAYRİMEŞRUDUR"

Toplantının ardından açıklanan MGK bildirisinde IKBY'nin referandum kararı almasına ilişkin, "IKBY'nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenleyeceğini açıkladığı referandumun gayrimeşru niteliği ve kabul edilemezliği bir kez daha belirtilmiştir." denildi.

MGK bildirisinde, ''IKBY yönetimi vakit varken referandum kararından vazgeçmeye davet edilmiştir.

Bu takdirde Irak merkezi hükümeti ile IKBY arasındaki meselelerin görüşmeler yoluyla ve anayasal temelde çözüme kavuşturulması için Türkiye'nin elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğu kaydedilmiştir.

"BU REFERANDUM YAPILIRSA..."

Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandum yapılırsa Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar''' ifadelerine yer verildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23