2017-05-07 10:49:18 Meyve sebzeleri hep yanlış kesiyorduk! İşte doğru kesim yöntemleri...
Meyve sebzeleri yanlış kesiyoruz, işte doğru kesim yöntemleri...
Meyve sebzeleri yanlış kesiyoruz, işte doğru kesim yöntemleri...
Mango - Mangoyu önce ikiye kesin. Daha sonra bıçakla karelere kesin. Bu şekilde yiyin.
Kivi - Kiviyi önce ortadan ikiye kesin daha sonra kaşıkla yiyin.
Karpuz - Karpuzu dökmeden ve suyunu akıtmadan yemek istiyorsanız küp şeklinde kesip yiyin.
Mandalina - Mandalinanın alttan ve üstten kapaklarını kestikten sonra kabuğa dik ve düz bir çizik attıktan sonra ikiye ayırın.
Nar - Üstteki çıkıntıyı ve alttaki kapağı kesin. Odacıkları takip ederek kabuğun altına inmeye yetecek kadar kesikler atın ve ayırın.
Avokado - Avokadoyu önce ikiye kesin. Bıçakla küp küp kesin ve kaşıkla çıkarın.
Pasta - Pastayı ortadan iki çizik atarak kesin. Böylece geleneksel kesilen pastalar gibi iki tarafında kuruma olmaz.
Çeri domates - İki tabağın arasına çeri domateslerini koyun, daha sonra kesin. Bu yöntemi üzüm için de uygulayabilirsiniz.
Plastik bir kapak ile de kesebilirsiniz.
Havuç - Aşağı doğru soyun. Döndürün ve yukarı doğru soyun. Ters çevirin ve aşağı doğru soyun. Bitene kadar böyle soyun.
Misket limonu - Resimdeki gibi 4 kesişte keserek suyunu rahat çıkarın.
Enginar - Zahmetli bir sebze olan enginarı şekildeki gibi kesin.
Soğan - Önce soğanın başını kesin. Ters çevirin ve bir süre bekletin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kabuğunu soyun. Soğanı doğrarken elinizi yatay şekilde soğanın üstüne koyun.
Yatay şekilde kesin ve mümkün olduğu kadar eşit yükseklikte kesmeye çalışın. Köküne gelmeyecek şekilde dikey şekilde kesin. En son olarak doğrayın.
Muz - Muzu arkasından, iki tarafından tutup aşağı doğru çekin. İşte bu kadar kolay.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23