• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Kaç gün tutulur?

Yeniakit Publisher
2019-11-07 18:38:00 -
Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Kaç gün tutulur?

Birçok müslümanın merakla beklediği Mevlid Kandilinin detaylarını ve oruç bilgisini bu haberde bulabilirsiniz. Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Birçok müslümanın merakla beklediği Mevlid Kandilinin detaylarını ve oruç bilgisini bu haberde bulabilirsiniz. Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Kandil geceleri akşam namazından başlar ve diğer günün akşam namazına kadar devam eder. Bu geceleri ihya etmek için o günün akşam namazından önceki gün oruçla geçirilebileceği gibi, sonraki gün de oruçla geçirilebilir.

u durumda akşamdan önceki oruç, kandili karşılamak adına tutulan oruç olur. Diğeri ise bizzat kandil gününü ihya etmek için tutulan oruçtur. Bu itibarla büyükler, böyle mübarek gecelerin ihyasını “geceleri kâim gündüzlerini sâim” şeklinde tarif etmişlerdir.

Mevlid kandili orucuna nasıl niyet edilir?

“Allahım Niyet ettim Rıza-i şerifin için Rebiulevvel ayının yarınına oruc tutmaya” Eğer Ramazandan kazaları varsa şayet “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını Rebiulevvel ayında tutmaya” diye niyet edilir.

Diğer aylarda olduğu gibi o ayın ismini söyliyerek niyet etmek makul olandır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23