• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mersin Üniversitesi karıştı: 5 yaralı

Yeniakit Publisher
2014-11-10 19:48:00 -
Mersin Üniversitesi karıştı: 5 yaralı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, 5 öğrenci yaralandı. Polisin müdahale ettiği olay güçlükle kontrol altına alındı.

Yenişehir Kampüsü'nde 'Öcalan'a Özgürlük' standı açarak imza kampanyası düzenleyen bir grup öğrenci ile karşıt görüşteki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada her iki gruptan 5 öğrenci aldıkları darbelerle yaralanırken, kampüsteki kantinin camları ve masaları kırıldı.

Olaylar nedeniyle kampüs içerisine sivil polislerin yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet ekibi de sevk edildi. Yaralı öğrencilerden biri ambulansla diğerleri ise polis otosu ile kampüs dışına çıkarıldı. Yaralılardan ikisi ambulansta, 3'ü ise Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Yenişehir Kampüsü içerisindeki gerginlik bir süre daha devam etti. Emniyet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından toplanan öğrenci grubu, sloganlarla kampüsten ayrıldı. Öğrenciler kampüsten çıkarken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atması dikkat çekti.


Kavgaya karışan gruplardan bir tarafı, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde kampüste Abdullah Öcalan posterleri açılarak kendilerinin tahrik edilmeye çalışıldığını söylerken, diğer gruptaki öğrenciler ise açtıkları her stant nedeniyle saldırıya uğradıklarını öne sürdü.

Aynı kampüste, geçen cuma günü yine iki grup arasında stant açma yüzünden dolayı gerginlik yaşanmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23