• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-17 14:05:00 -
Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri

Mercimek çorbası yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer almaktadır. Baklagiller ailesinden olan mercimeğin farklı farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir. Hepsinden çorba yapılır ancak kırmızı mercimeğin tadı hepsinden ayrı güzeldir. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...

Mercimek çorbası yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer almaktadır. Baklagiller ailesinden olan mercimeğin farklı farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir. Hepsinden çorba yapılır ancak kırmızı mercimeğin tadı hepsinden ayrı güzeldir. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan (Soyup 4’e bölün)

1 adet havuç (Soyup iri parçalara bölün)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

5 su bardağı su

Yarım tatlı kaşığı tuz

Sebzeli mercimek çorbası için malzemelere ek olarak;

Yarım kabak

1 avuç lahana

1 avuç ıspanak

2 adet pırasa

1 adet kereviz sapı

1 su bardağı su daha

Üzeri için:

1 yemek kaşığı nane

Ya da bir parça tereyağı ve 1 şeker kaşığı kırmızı biber

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeği süzgeçte iyice yıkayın. Orta boy bir tencereye yıkanmış mercimeği, doğranmış soğan ve havucu ekleyin. Bir tutam tuz ve baharatları ekleyin son olarak da suyunu koyup pişmeye bırakın.

Sebzeli yapacaksanız tencereye tüm malzemelerin kabuklu olanlarını soyup iri iri doğrayarak doldurun. Sebzeli için biraz daha büyük tencere tercih etmenizi öneririz.

Mercimeklerin posasının çıktığını, soğan, havuç ve kullandıysanız diğer sebzelerin piştiğini anladığınız an ocağın altını kapatın. Çorbanızı blendırdan geçirin. Burada damak tadınız devreye girmeli ve eğer pürüzsüz bir çorba istiyorsanız iyice mercimeklerin eridiğinden emin olun. Köpüklenme yaparsa üzerindeki köpüğü kepçe yardımı ile alıp çöpe atın. Çorbanızı servis ederken nane ya da yağda kavrulmuş kırmızı biber sosu kullanabilirsiniz. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23