• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meral Akşener'den 'ahlaksız siyaset nasıl yapılır' dersi!

Yeniakit Publisher
2022-08-05 22:58:00 - 2022-08-05 23:09:54

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile mücadele mesajını çarpıtan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, adeta ahlaksız siyaset nasıl yapılır sorusuna cevap verdi.

 Yeniakit.com.tr 

İP Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta partisinin Grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef almıştı.

"100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir ve bu ülkenin içine giriyor demektir." şeklinde ilginç bir tespit öne süren İP'li Akşener, "Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir. Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir." ifadelerini kullanmıştı.

Soylu, Akşener'in bakanlık dönemini hatırlatmıştı!

Akşener'e Twitter hesabından cevap veren Bakan Soylu, göreve geldiği 2016 yılından beri uyuşturucu ile mücadele ettiğini belirterek, şunları söylemişti:

Meral Hanım; oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor. Ha unutmadan, Stajyer Bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Meral Hanım; Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bunda bizim de payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz. "Başbakan olacağın"(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941'den, 2021 sonunda 270’e düştü.

Bakan Soylu'nun ifadelerini çarpıttı

Yalova’da esnaf ziyareti sırasında bir kadının uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sorusuna cevap veren İP'li Akşener, Bakan Soylu'nun kendi dönemine işaret ettiği ifadelerini çarpıtarak ahlaksızca vatandaşı kandırmaya çalıştı.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Bak Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana ulaşamayan Ak Partili kızlarımız bana soruyor: Süleyman Soylu'nun dediğine göre Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016'ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmemiş. Bu iddia karşısındaki cevabını milletçe, merakla bekliyoruz. Haydi bakalım buyurun, açıklayın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

Her zamanki hali bayan yurtta sulh cihanda sulh bayan been başkan olacam feleği şaştı ne yapacağını şaşırdı Allah onu bir çarptacakk ki nereden geldiğini şaşıracak yakındır inşaAllah müride hanım

Eren

Bu kadar bağırdığına göre suçluyu ele veriyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23