• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Metiner'den çok sert çıkış: Gaflet değilse apaçık ihanettir!

Yeniakit Publisher
2020-02-21 08:25:00 - 2020-02-21 09:06:31
Mehmet Metiner'den çok sert çıkış: Gaflet değilse apaçık ihanettir!

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, ana muhalefet CHP'nin sözcülerinin yaptığı "İdlib'de ne işimiz var?" yönündeki açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bu açıklama için "Gaflet eseri değilse apaçık ihanettir" diyen Metiner, 2 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı hava saldırısının failinin ise Rusya olduğunu söyledi.

Bir televizyon programına konuk olan AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, 2 şehidin verildiği akşam Suriye rejimi ve Rusya'yı hedef almak yerine Türkiye'nin İdlib'de bulunması nedeniyle eleştiren ve Rusya'nın tezleriyle suçlayan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi.

Çeviköz'ün gündeme taşıdığı iddialar için "Rusya'nın bütün iddiaları asılsızdır. Türkiye HTŞ'ye arka çıkan bir politika izlemiyor." yanıtını veren Metiner, sözlerini "İdlib'de şunun için işimiz var. İdlib'de ulusal güvenliğimizi de tehdit eden ve aynı zamanda da toplumsal barışımızı da, siyasetimizi de tehdit eden çok önemli bir göç dalgası var. 1 milyondan fazla insan sınırımıza yığılacak. Bunlara kapılarımızı açacak mıyız, bunlara kapılarımızı kapatacak mıyız?" diye sürdürdü.

Apaçık ihanet

Çeviköz'e "İdlib dediğin uzaydaki bir yer değil. Yüz yıl önce toprağımızın bir parçası. O insanların ataları Çanakkale'de yatıyor." diye seslenen Mehmet Metiner, "Hadi Müslüman bile olmasalar, eski tebalarımız bile olmasalar onlar insan nereye sığınacaklar? Biz orada ateşkesi sağlamak için varız. Heyeti Tahrür-ü Şam'a ya da başka bir terör örgütüne arka çıkmak için değil. Türkiye'ye bunu söyleyen apaçık bir ihanet içindedir. Bugün bir partimizin genel başkan yardımcısı kalkıp Esed'in ağzıyla, Rusya'nın ağzıyla Türkiye terör örgütlerine, teröristlere arka çıkmaktan, onları himaye etmekten vazgeçmelidir. İdlib'de ne işimiz var? diye sorması apaçık bir ihanetin göstergesidir." ifadesini kullandı.

Kamışlı'da Rakka'da terörist yok muydu?

İdlib'de teröristler var denilerek hastaneler ve sivil yerleşim bölgelerinin vurulduğunu hatırlatan Metiner, "Peki Suriye'nin kuzeyinde Kamışlı'da teröristler yok mu? Rusya niye PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyor? İdlib Suriye'nin bir parçası, toprağı da, Suriye'nin kuzeyi Kamışlı'dan tut PKK'nın hakimiyetindeki bölgeler Suriye'nin toprağı değil midir? Düne kadar Rakka, DEAŞ'ın en eli kanlı terör örgütünün elindeydi niye Esed, arkasındaki Rusya yanıbaşındaki İran, İran'ın Şebbihaları, o eli kanlı milis güçleri Rakka'ya yürümediler. Rakka Suriye'nin toprağı değil miydi? Orada bir terör örgütünün hakimiyeti yok muydu? Niye Rusya Rakka'ya yönelik bir hamle yapmadı?" diye sordu sonra da ekledi:

"İdlib bizimle sınır. 911 kilometrelik bir bölgeden bahsediyoruz. Suriye'de ne işimiz var diye bir soru sormak, gafletin eseri değilse, kimse kusura bakmasın ihanetin dik alasıdır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2 askerimizin ölümünden Rusya sorumludur

İdlib'de hava saldırısında 2 askerimiz şehit olmasına ilişkin olarak da Rusya'yı suçlayan Metiner, "Şu an iki askerimizin ölümünden Rusya sorumludur. Fail Rusya'dır. Rusya'yı kınıyoruz. Rusya öyle kendi gücüne güvenerek, ben Türkiye'yi şamaroğlanına çeviririm... Herkes haddini aşmasın, Türkiye'nin gücünü küçümsemesin. Hulusi Akar'ın da dediği gibi, birliklerimizi yığarız, azdan az çoktan çok. Kimse Türkiye'ye diz çöktüremez. Bakınız Rusya'ya verdiğimiz mesaj açıktır. bizi başka şeylere mecbur etmeyiniz. Biz eski Amerikancı eksene oturmak istemeyiz ama senin şamaroğlanın değiliz. Esed adına havadan saldırılarla askerlerimiz ölmeye, öldürülmeye şehit edilmeye devam edilirse gereği ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun birliklerimizi sokarız karşımıza çıkan kim olursa olsun savaşırız..." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

CHP YİNE HALKI SOKAKLARA DÖKMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

kiowa

şakşakçı sen söylemesen bunları kimse bilmiyor veya tahmin etmiyor, akit ayrıca bu vatandaşın ne özelliği var da haber yapıyorsunuz ki?.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23