• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Ali ‘Alabora’ oldu

Yeniakit Publisher
2013-06-21 20:31:00 - 2013-06-21 20:31:38
Mehmet Ali ‘Alabora’ oldu

Gezi Parkı eylemlerinde sosyal medyayı kullanarak eylemcileri provoke edenler hakkında soruşturmalar ve gözaltıların başlamasının ardından ‘Mi Minör’ tiyatro oyununun tanıtım sitesi kapatılırken oyuncu Mehmet Ali Alabora ortadan kayboldu

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL
Gezi Parkı eylemlerinin provası olarak iddia edilen ‘Mi Minör’ isimli oyunun www.miminor.net isimli sitesi kapandı.  Eylemlerin başladığı ilk günden bu yana en ön saflarda yer alan, sosyal medyadan “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hala anlamadın mı? Hadi sen de gel” yazarak körükleyen oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın ortadan kaybolması ve tiyatro oyununun tanıtım sitesinin kapatılması ise akıllara sosyal medya göz altılarını getirdi.
GEZİ EYLEMCİSİ MEHMET ALİ ALABORA NEREDE?
Taksim Gezi Parkı eylemcilerine ilk günden bu yana destek veren oyuncu Mehmet Ali Alabora kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların ardından ortadan kayboldu.
Sanatçılarla birlikte Gezi Parkı’nın ilk gününden bu yana destek veren Alabora, Taksim’de olaylar esnasında hükümet karşıtı gösteri yapmış, taleplerini dile getirmişti.
Ancak eylemler boyut değiştirerek duran adamlar şeklinde devam edip sosyal medya ve provokatörler soruşturmaları başlarken Alabora, kendisi hakkındaki iddiaların hemen ardından ortadan kayboldu.
Alabora eylemlerin başlangıcında Twitter’ına, “Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş. Sen hala anlamadın mı? Hadi sen de gel” yazarak provoke etmişti. Öte yandan Alabora’nın oynadığı ‘Mi Minör’ün Gezi Parkı eylemlerinin provası olduğu iddia edilmişti. Gözaltıların başlamasının ardından provokasyon kokan tweetlerini silen Alabora, iddialara sebep olan oyunun tanıtım sitesi www.miminor.net internet sitesini de kapattı. Nerede olduğu bilinmeyen Alabora’yı yine sanal alemde gösterdiği direnişten ötürü CHP kanalıyla yaklaşan seçimlerde Beyoğlu Belediyesi için aday gösterilmesi istendi.  
GEZİ PARKI’NIN PROVASI
‘Mİ MİNÖR’DE NE ANLATILIYORDU?
1 Aralık 2012 ile 14 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da sahnelenmiş ‘Mi Minör’ adlı tiyatro oyununda Gezi olaylarının birebir provası yapılmış.  Eylemlerin ilk gününden beri sosyal medyada halkı tahrik edici mesajlarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora’nın yönettiği ve AK Parti’ye ait şekilleri çağrıştıran sembollerin hedef gösterildiği oyunda, halkın nasıl isyan etmesi gerektiği, isyan ederken de sosyal medyada nasıl örgütleneceği anlatılıyor.
İngiltere’deki Londra merkezli bir ajans tarafından da desteklenen oyun, Gezi eylemleri başlamadan önce Türkiye’de tam 4 kez ‘trend topic’ olmayı başarmış. Alabora’nın hem yönetip hem oynadığı oyunda, diktatör bir başkan tarafından yönetilen ‘Pinima’ ülkesinde seyircilerin de katıldığı bir tepki hareketi başlatılıyor. Oyunda Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçları aktif olarak kullanılırken, bunlar aracılığıyla yaşananlar dünyaya duyuruluyor. Seyircinin de oyunun bir parçası olduğu oyunda, seyirciler salona, elinde cop olan polis kıyafetli kişilerin kontrolünden geçtikten sonra alınıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23