• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mantar kavurma tarifi: Tadına doyum olmayan mantar kavurması tarifi nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2022-05-07 18:48:00 - 2022-05-11 21:01:39
Mantar kavurma tarifi: Tadına doyum olmayan mantar kavurması tarifi nasıl yapılır?

Mantarlar değerli besinlerle doludur. Kalorileri düşüktür, mükemmel lif ve protein kaynaklarıdır. Bu tarifle faydalarından yararlanın. Pratik ve kolay kavurma tarifleri arasında en kolayıdır mantar kavurma, çook lezzetli olur ister sade ekmek bana bana, ister pilav yada makarna eşliğinde yiyebileceğiniz nefis tarif sizlerle.

Mantarların sağlığa faydaları arasında kilo kaybı, yüksek kolesterol seviyelerinden kurtulma ve diyabet sayılabilir. Mantarlar zengin bir lif kaynağıdır. Ayrıca mantarda bulunan selenyum, C vitamini ve D vitamini bağışıklık sisteminin gücünü artırmada yardımcı olur. Mantarın faydaları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler…

Mantarın faydaları

Mantarın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

Anti-kanser

Mantarlar iyi bir selenyumun kaynağıdır. Çalışmalar, selenyum mineralinin antikanser, antioksidan ve antienflamatuvar olduğunu göstermektedir. Bu da potansiyel ve kanser, kalp hastalıkları, tiroid hastalığı ve bilişsel düşüş riskini azaltmada yardımcı olabilir.

Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurlar

Genel olarak, mantarlar kolesterol içermezler, fakat aynı zamanda iyi bir kitin ve beta-glukan kaynağıdırlar, bu da kolesterolü düşüren liflerdir.

Kemik sağlığını artırabilir

Pişmiş mantarın tek bir porsiyonu; günlük olarak önerilen ve sağlıklı kemikleri korumak için gerekli temel vitamin olan bakırın üçte birini sağlayabilir. Mantarlar ayrıca, kalsiyumun emilimini sağlayarak kemiklere yardımcı olan D vitamini kaynağıdır.

Genç kalmaya yardımcı olur

Yapılan bir çalışmaya göre, mantarlarda yüksek seviyelerde ergotiyonin ve glutatyon adı verilen iki antioksidan bulunur. Bu antioksidanlar bir arada bulunduğunda, vücudu görünür yaşlanma belirtilerine neden olan fizyolojik strese karşı korumak için çok sıkı çalışırlar.

 

Beyninizi koruyabilir

Söz konusu iki antioksidan (ergotiyonin ve glutatyon), Parkinson ve Alzheimer'ın önlenmesine de yardımcı olabileceğini göstermektedir. Araştırmacılar, gelecekte nörolojik hastalık riskinizi azaltmak için günde en az beş adet mantar yemeyi tavsiye ediyorlar.

Enerji kaynağı

Mantarlar B vitaminleri bakımından zengindir: riboflavin (B2), folat (B9), tiamin (B1), pantotenik asit (B5) ve niasin (B3). Bunlar, vücudun, tükettiğimiz yiyeceklerden faydalanmasına ve vücudun her yerine oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Antioksidan bakımından zengin olan mantar vücudun direncini artırdığından hastalılara yakalanma oranını azaltır. Karaciğer, akciğer ve bağırsaklardaki toksinleri temizleyerek vücuttan atar.

Bu tarifle faydalarından yararlanın.

Mantar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet sarı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 500 gram mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Mantar Kavurma tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle bir tavaya yağımızı döküp ay şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz. Ardından jülyen doğradığımız biberleri ekliyoruz. Biberlerimiz olduktan sonra ince doğradığımız mantarları ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Ardından baharatları ve tuzunu ekliyoruz. Pişmesine yakın küçük doğradığımız maydanozları ekleyip 1-2 dakika sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yozgat

O da nasil mantar kavurmasi siz ozaman yozgat kavurmasi bilmiyorsunuz .

Kadriye. Gülmez.

Çok. Pahallı. Herşy.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23