• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malaga nasıl yapılır? Malaga pasta malzemeleri ve tarifi

Malaga nasıl yapılır? Malaga pasta oldukça basit bir şekilde hazır pandispanyalarla dahi yapılabilecek, lezzetli bir pasta. Evde malaga pasta yapmak için gereken malzemeler ve tarifi aşağıdan bulabilirsiniz. Bu basit ama oldukça lezzetli pastanın yapımı ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte malaga pasta yapımı...

Yeniakit Publisher
2020-02-14 17:03:00 - 2020-02-16 14:06:14
Malaga nasıl yapılır? Malaga pasta malzemeleri ve tarifi

Malaga nasıl yapılır? Malaga pasta oldukça basit bir şekilde hazır pandispanyalarla dahi yapılabilecek, lezzetli bir pasta. Evde malaga pasta yapmak için gereken malzemeler ve tarifi aşağıdan bulabilirsiniz. Bu basit ama oldukça lezzetli pastanın yapımı ve püf noktalarını sizler için derledik. İşte malaga pasta yapımı...

Malaga son zamanlarda sıklıkla adından söz ettiren basit ama gösterişli bir pasta. Bu pastayı mutlaka denemelisiniz!

Kek için;

  • 4 adet yumurta (akı ve sarısı ayrı ayrı kullanılacak)
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı kakao 

Krema için;

  • Yarım litre süt 
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 50 g tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ganaj için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 70 g sütlü + 70 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı fındık kırığı 

İçi için:

  • 7 adet muz 

Yapılışı

Pastanın kekini yapmak için ilk olarak karıştırma kabına yumurta aklarını alın, şekeri yavaş yavaş ekleyerek köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.

Ayrı bir kabın içerisine yumurta sarılarını alarak karıştırın.Üzerine vanilya, süt, un, kabartma tozu, nişasta ve kakaoyu ilave ederek tekrar karıştırın

Yumurta sarılarının olduğu kek harcının  içerisine çırpılan yumurta aklarının yarısını ekleyerek köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karıştırmaya devam edin.

Kalan yumurta akını ilave edip yavaşça karıştıp, hamuru elde edin.

Hazırlanan keki yağlanmış borcama dökerek düzeltin. Keki önceden ısıtılmış 170°C fırında 22 dakika pişirin. Piştikten sonra borcamdan çıkarın ve soğuması için kenara alın.

Pastacı kreması için uygun bir tencerenin içerisine süt, un, şeker, yumurta sarısı ve nişastayı alıp karıştırın ve ocağa alın. Kaynadığında ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek mikser ile çırpın.

Daha sonra kremayı geniş bir kaseye alın ve üzerini kremaya temas etmeyecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra sıkma torbasına alın.

Keki dilimler halinde kesin. bu dilimleri de ortadan ikiye olacak şekilde ayırın. Kekin sütü daha iyi çekmesi için üzerine kürdan ile delikler açın. 1 tatlı kaşığı kadar süt gelecek şekilde keklerin hepsini ıslatın.

Islanan kekin üzerine hazırlanan kremayı sıkın ve üzerine diğer kek parçasını kapatın. En üste kremayı sıkıp, muz dilimini yerleştirip kenara alın. 1 saat kadar dolapta pastanın kıvam alması için bekletin.

Pastayı kaplayacak olan ganajı hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine sıvı kremayı alın ve tencereyi ocağa yerleştirerek altını yakın. İçerisine tereyağı ekleyin ve kremayı da yavaş yavaş ekleyin. Malzemeler iyice ısındıktan sonra ocaktan alın, içerisine sütlü ve bitter çikolatayı ekleyerek erimesini sağlayın.

Hazırlanan ganajın içerisine fındık parçalarını ilave edin. Oda ısısına geldiktn sonra da pastaların üzerine dökün. 3 saat dolapta dinlendirin ve servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

{relation id:938141 slug:'zencefil-koku-cayi-nasil-yapilir'}

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı