Makarnanın makarna olmasını sağlayan en büyük yardımcı kullanılan sostur.
Farklı makarnalar için uygun olan soslar da farklılık gösterir. İşte size soslara göre makarna seçiminde birkaç ipucu…
Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri yüzünden genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır.
Erişte gibi yassı makarnalarda: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir.
Burgu ve ince uzun makarnalarda: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur. Bu sebeple sulu ve sebzeli soslar bunlar için idealdir.
Mantı şekilli makarnalarda: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır. Sosları iyi taşıdıkları için salatalarda da mükemmel sonuç verirler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Kalem, boncuk şekilli makarnalarda: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur. Salatada da kullanılabilir.