• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Madenlere FETÖ kumpası

Yeniakit Publisher
2017-12-05 09:06:00 - 2017-12-05 09:13:06
Madenlere FETÖ kumpası

FETÖ’nün kirli oyunu, madencilik sektörüne kadar indi.

SELİM YAZICI / ANKARA Kütahya – Ömerler Linyit Sahası’nın balçığa gömülmekte olduğu öğrenildi. İşletmenin başında FETÖ’den ihraç edilmiş eski yöneticilerinin bulunduğu, çamura batmakta olan ekipmanını ise, FETÖ’nün bir ülke imamının ticari ortağının tedarik ettiği belirlendi.

Enerjide önemli oranda dışa bağımlı olan Türkiye, bir yandan yerli imkanları daha fazla devreye alıp maliyetleri düşürmeye çalışırken bir yandan da bürokrasideki ihanetlerin faturasını ödemeye devam ediyor. Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Garp Linyitleri’nin (GLİ) işlettiği Kütahya – Ömerler Linyit Sahası’nda yerin yaklaşık 300 metre altındaki ocakları su bastığı; dolayısıyla aylardır üretim yapılamadığı, 1500 civarındaki işçinin boş yattığı, dahası yaklaşık 42 milyon euro değerindeki iki yer altı mekanize üretim panosu ekipmanı ve tahkimatların balçığa gömülmekte olduğu öğrenildi.

İHANETİN TEMELİNİ FETÖ ATTI

Akit’in enerji kaynaklarından edindiği bilgilere göre, ocaktaki olumsuz durumun temelinde, iş yavaşlatarak işletmenin zarar ettiği algısı oluşturup sahayı yandaşlarının almasına yol açmak isteyen GLİ’nin FETÖ’den ihraç edilmiş eski yöneticileri bulunuyor. Ömerler’deki ocakta yaşanan su basma olayının bir anda gerçekleşmediği kaydedilirken, duruma zamanında müdahale edilmemesi nedeniyle kaybedilmek üzere olan 42 milyon euroluk ekipmanın yanı sıra, proje hedefi olan yıllık 1.4 milyon ton üretim rakamına ulaşılamaması sebebiyle de önemli kamu zararı oluştuğu bildiriliyor. Garp Linyitleri’nde FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle görevden el çektirilen Mustafa Çokuslu gibi müessese yöneticilerinin sebep olduğu rezaletler neticesi milyonlarca ton kömür üretim kaybı yaşanırken, balçığa gömülmekte olan 42 milyon Euro’luk ekipmanı tedarik eden firmanın da, FETÖ’cü bir ülke imamının ticari ortağı olan Sedat Yılmaz’ın firması olduğu belirlendi. Geçtiğimiz 9 Kasım günü verdiğimiz, “Soma faciasından FETÖ kokuları yükseliyor” başlıklı haberde gündeme getirdiğimiz Konspek Madencilik LTD. şirketi, Soma’daki gaz ölçüm sistemlerini tedarik eden firmaydı. Bilirkişi raporlarına göre birçok sıkıntı gözlemlenen Soma’daki sistemleri kuran ismin, FETÖ’nün firari Mozambik İmamı Murat Kurt’la 2 ayrı şirkette resmi ortak olan; ayrıca FETÖ imamı Kurt’un yakın arkadaşı olduğu rapor edilen işadamı Sedat Yılmaz olduğu kaydedilmişti. Ömerler’de çamura batmakta olan 200 trilyonluk ekipmanı da Sedat Yılmaz’ın, Çinli ZMJ Grubuyla ortak olduğu ZMJ – Konspek Konsorsiyumu’nun tedarik ettiği belirlendi.

MİLLİ SERVETİ BALÇIĞA GÖMDÜLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şırnak’ta geçtiğimiz 17 Ekim günü gerçekleşen ve 8 işçinin hayatını kaybettiği ‘kaçak’ maden ocağı faciasının ardından dün aynı ruhsat sahasında yeni bir facia yaşandı. Maden kuyusuna düşen 2'si kardeş 3 kişinin kurtarılması için başlatılan çalışma tamamlandı. AFAD ekipleri, İdris İnal'ın ardından Abdurrahman ve Ömer Tunç'un cesedini kuyudan çıkardı.

AKİT YAZMIŞTI

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23