• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macron'a kötü haber! Fransa'ya 20 milyar dolarlık darbe

Yeniakit Publisher
2021-03-29 06:56:00 - 2021-03-29 07:03:18
Macron'a kötü haber! Fransa'ya 20 milyar dolarlık darbe

Total’in Afrika’daki en büyük doğal gaz yatırım projesinde faaliyetler durdu. Fransa, 20 milyar dolarlık kayıpla karşı karşıya kaldı.

Emmanuel Macron yönetimiyle Mozambik’e milyar dolarlık enerji yatırımları başlatan Fransa, bu yatırımlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Hafta sonu ülkenin kuzeyindeki zengin yeraltı ve enerji kaynaklarına sahip Cabo Delgado bölgesindeki stratejik Palma kasabasının ani bir baskınla terör örgütü DEAŞ’ın eline geçmesi sonucu, şehre yakın mesafede bulunan Fransız Total şirketinin Afrika’daki en büyük doğal gaz yatırım projesinde faaliyetlerin tamamen durdurulduğu belirtildi.

Toplam 20 milyar dolar değere sahip enerji yatırımıyla, Fransa, Mozambik’in sahip olduğu zengin açık deniz enerji kaynaklarını uluslararası pazara satmayı planlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron zengin doğal gaz rezervlerine sahip Mozambik Kanalı’nda, Madagaskar’ın da hak iddia ettiği, aidiyeti tartışmalı “Dağınık Adalar” diye bilinen ada grubuna 2019’da ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Macron adaların 2020 yılında “doğal rezerv” olarak sınıflandırılacağını ilan etti.

Öte yandan Total enerji şirketi yaptığı açıklamada Mozambik güvenlik güçlerinin şehrin kontrolünü tekrar ele geçireceğine inandığını kaydetti. Hükümet, terörist olarak isimlendirdiği ve kontrol etmekte zorlandığı silahlı örgütlere karşı sık sık Rus ve Güney Afrikalı paralı askerlerden yardım alıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Helal lokma

Küreselciler Fransa'nın başına geçirmek için bu Macron denilen zavallıyı çok mu aradı acaba?! Zannımca Fransa'yı tasfiye planı var. Çünkü Yeni dünya düzeninde hat belli. Çin, Türkiye, İngiltere hattı. ABD'nin üstü çizili. AB'nin çoğu ülkesinin üstü çizili. Almanya bunu anladı kendini kurtarmaya çalışıyor. Türkiye ile iyi ilişkiler içerisine girmesi de bundan dolayı. İsrail beklemede ve bekletiliyor. Arap dünyası büyük fotoğrafı geç anladı. Türkiye ile iyi ilişkiler kurma yarışına girerlerse şaşırmayın. Ki bazıları başladı bile. Yani dostlar. Çin ve Türkiye eksenli dünyaya herkes hazır olsun. Şaka değil çok yakın. Unutmayın hiçbir ülke sadece bir iki alternatifle hareket etmez. Her ülkenin muhakkak A, B, C, D, E planları vardır. Ülke çok gelişmiş ise, güçlü ise F ve G planlarını da yapar. Ben size B planını arz ettim. A planları daha farklı. Ama o A planı küreselcilerden ziyade ulusalcılara yarar. C planını söylemeyeyim çünkü … mümkün değil. Kalın sağlıcakla. Çünkü C planında işin içinde Türkiye var. Hem de ne var. Onun için arz edemeyeceğim. C planında Ulusalcılar ve Küreselciler için eşit kazanım var. Zaten bunun için C planı. Unutmayın Türkiye A, B, C, D ve E planların hepsinde var. Ağırlığı farklı sadece. Unutmayın herkesin bir planı var. ALLAH (cc) ün de bir planı var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23